Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Любен Дилов: Произволът ще свърши с конструирането на новия парламент

Политика

Любен Дилов: Произволът ще свърши с конструирането на новия парламент

Снимка:

„ГЕРБ-СДС нямаме врагове на тези избори, нито противници. Единственият противник ни е хаосът, който е на път да парализира държавата“. Това заяви водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов, който даде начало на кампанията заедно с всички кандидати за народни представители. По думите му, чиновниците не работят, а треперят да не попаднат под ударите на локални и национални вендети.

„Разумен живот ще има след 12 юли. Защото сега е неразумен… Президент, който не е президент, а кандидат-президент. Правителство, което не е правителство, а предизборен щаб. Видяхме, че и най-лошият парламент е по-добър от това да няма парламент”, посочи Дилов.

ГЕРБ-СДС София област представи в Самоков кандидатите си за народни представителиГЕРБ-СДС София област представи в Самоков кандидатите си за народни представители

„След изминалите парламентарни избори през април само ГЕРБ предложи състав на кабинет, но никой не поиска да ни чуе. Срещу нас имаше едни озлобени хора, които създаваха хаос. Същите тези хора, които днес искат властта, на практика са приватизирали и разграбвали държавата, а сега искат да се върнат като нови лица. Ние обаче ще им покажем, че отново можем да ги победим и ще ги победим“. Това заяви пред жителите на община Самоков водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София област Младен Маринов, който заедно с кандидатите за народни представители от областта откри предизборната кампания.

Деница Сачева: Амбицията ни е България да бъде едно по-добро място за образование и бизнес

Пред над 100 души в Художествената галерия в Добрич Деница Сачева представи кандидатите за народни представители. Сред тях са двама младежи от структурите в Каварна и Балчик - 27-годишният Ростислав Милков и 31-годишният Стефан Стефанов. Другите две нови имена са на началния учител от Добрич Дочка Димитрова (от квотата на СДС) и каварненският адвокат Стоян Калев.

„Влизаме в кампанията само с позитивни послания. Многократно се опитвахме да върнем диалога в полето на идеите, но все още публичното пространство е наситено с омраза и компромати“, посочи Сачева и увери симпатизантите, че на всяко бомбастично обвинение ГЕРБ ще отговаря с точни факти и данни.

Радомир Чолаков: ГЕРБ залага мерки за подпомагане на български авториРадомир Чолаков: ГЕРБ залага мерки за подпомагане на български автори

Пловдив е културният и духовен център на България и за това целенасочено и със сърце ще продължа да работя за културните проекти на града. Това заяви третият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Пловдив Радомир Чолаков. Той присъства на церемонията по връчването на националната награда „Христо Г. Данов” за принос в националната книжовна култура.

Юристът от гражданската квота заяви, че в програмата на ГЕРБ за следващия управленски мандат културата е изведена като важен приоритет. „Заложени са мерки за насърчаване на създаването на културен продукт, сред които трайно подпомагане на съвременната българска литература, представянето й зад граница, развитие на училищните библиотеки, подпомагане на книгоиздаването и др.“, посочи Чолаков.

Проф. д-р Костадин Ангелов в Свищов: Здравна реформа не се прави по време на пандемия, нито от служебно правителствоПроф. д-р Костадин Ангелов в Свищов: Здравна реформа не се прави по време на пандемия, нито от служебно правителство

Със 100 % беше увеличена субсидията за общинските болници по време на управлението на кабинета Борисов – от 30 милиона лева тя нарасна на 60 милиона лева и това стана благодарение на партньорството на Министерството на здравеопазването с Националното сдружение на общините в България. Това заяви в Свищов проф. Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Великотърновски избирателен район, който посети болницата в крайдунавския град, заедно с кандидатите за народни представители Росица Димитрова и Станислава Стоянова.

„Дигитализацията и електронизацията на здравеопазването са особено важни, за да се улесни достъпът на пациентите до лечебни заведения в други градове и чужбина. Електронните рецепти, които ще постъпват в пациентското досие, ще помогнат на лекарите в дадената болница да направят бърза справка за пациента – епикризи, рецепти, зъбен статус, кръвна група, неблагоприятни събития. Тогава за всеки пациент може да бъде оказана важна, дори животоспасяваща помощ“, посочи бившият министър на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. По думите му лекарите имаха резерви да работят в ковид-отделението на болницата в Свищов и персоналът не беше достатъчно мотивиран.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още