Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Любен Дилов-син: Последните години дадоха възможност за прогнозируемост дори в тези грипни времена

Политика

Любен Дилов-син: Последните години дадоха възможност за прогнозируемост дори в тези грипни времена

Любен Дилов-син: Последните години дадоха възможност за прогнозируемост дори в тези грипни времена - Tribune.bg
Снимка:

Източник: Dir.bg

„Никога не съм се явявал по друг начин на избори, освен като представляващ Движение „Гергьовден“. Тези избори не са изключение“. Това заяви известният политик, журналист и издател Любен Дилов-син, който оглави листата на ГЕРБ-СДС в Бургас от гражданската квота. Той обясни, че никога не е преставал да следи политическия живот чрез обзорни статии в блога си. Дилов казва още, че „в детайли помни времето, когато 90% от обществото „одобрява“ управлението и политиките и това би го притеснило повече. „Мисля, че независимо от многото, често основателни критики, последните 4 години създадоха нещо изключително важно за развитието на обществото - стабилност и прогнозируемост на живота. Хората могат да планират бизнес, инвестиции, семейното си развитие относително спокойно, дори днес, в смутните грипни времена. Това е най-важното - всичко друго е поправимо със средствата на демокрацията. Кое по-бързо, кое по-бавно, но е поправимо“, заявява той.

Според него всеки има право да изразява недоволството си, но протестиращите не са предложили нищо рационално, казва той. 

Дилов споделя, че познава проблемите в Бургас и смята, че може да бъда много полезен в ред области, свързани най-вече с културата и образованието, екологията и привличането на стратегически инвестиции в най-важната гранична област на ЕС. „Защото поне 20 години още Бургас и региона ще са именно това - границата на ЕС с Азия“. Това прави задачите не просто местни и национални, а много по-важни.

„По отношение на законодателството, свързано с Бургас и региона - има нужда от прецизен ремонт на Закона за опазване на Черноморското крайбрежие, както и на този за опазване на културното наследство. От законодателна подкрепа се нуждае процеса на интегриране на туризма и културата. Мисля, че имаме нужда и от нов Авариен план за Черно море, което е сложна задача, обединяваща вижданията на военни, еколози, стопански ръководители, Външно министерство, агенциите свързани с риболова и аквакултурите. От специална грижа и защита се нуждае Странджа - една от най-красивите и слабо заселени планини на България, пълна с природни и културни богатства, които тепърва ще смайват света. Необходимо е отново да се отвори възможността големите ни университети да направят филиали в Бургас“, допълва Дилов-син. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети