Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Любен Дилов: Второ служебно правителство ще изкара хората на улицата

Политика

Любен Дилов: Второ служебно правителство ще изкара хората на улицата

Снимка:

След 11 юли страната ни трябва да има редовно правителство. Ако отново има служебен кабинет, това означава още три месеца президентът да управлява пряко и сам да си организира изборите. Това е достатъчно основание да изкара хората на улиците. Извършиха се толкова безумия, че гневът в един момент ще ескалира. Служебният кабинет е прекалено безпардонен и бърка функциите си, но това го отдавам на президента. Това обявиха пред журналисти от Велико Търново Любен Дилов и Димитър Николов-кандидати за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС съответно от Бургас и старопрестолния град.

Двамата ще подемат инициатива за директна финансова подкрепа на традиционни медии, които са засегнати икономически от COVID-кризата. По този начин ще бъде стимулирана авторската журналистика, която в момента е под заплаха. Репортерите в тези медии са на две първи линии – и в отразяването на пандемията, и в борбата срещу фалшивите новини, посочи Димитър Николов. Двамата с Любен Дилов припомниха, че подобна готовност е имало още в 45-то Народно събрание. Сегашната инициатива бе обявена на дискусия за фалшивите новини и стимулиране на авторската журналистика.

"В предишния Парламент с колеги смятахме, че можем с подкрепата на гилдията в цялата страна да поискаме реализирането на тази идея от правителството, без значение кое е то. Философията е леко да насърчим тези медии, които пускат реални и отговорни новини и да им дадем подкрепа пред тези, които разпространяват жълти и фалшиви новини", каза Любен Дилов-син. Той призна, че е рисковано, тъй като може да срещнат упрек по отношение на това кой ще определя коя медия каква е, но уточни че има достатъчно обществено допустими и прозрачни критерии – собственост, тираж, популярност, откога съществува, брой журналисти.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас уточни, че умните държави вече подкрепят финансово сериозните си  медиите си и не защото ги купуват, а защото разчитат на тях. За пример той даде кампанията за ваксиниране – каквато в момента няма и ще заяви, че само след месец два ще берем горчивите плодове на това. По думите му за подобен род кампании всяко правителство разчита на сериозните и авторитетни медии, защото те са реалните преносители на важните послания. Чрез тях, а не чрез сайтовете на министерства, хората могат да разберат, че наистина понякога е въпрос на живот и смърт да предприемеш нещо, допълни Любен Дилов.  


Коментари (4)

Габи Що за мазохист е българският народ?Колкото повече го лъжат, колкото повече го унижават и заблуждават толкова повече му харесва
Наистина ли трябва да бъдем управлявани от хора изпълнени с злоба и омраза към демокрацията.
05.07.2021 15:40 / Отговор
Габи Що за мазохист е българският народ?Колкото повече го лъжат, колкото повече го унижават и заблуждават толкова повече му харесва
Наистина ли трябва да бъдем управлявани от хора изпълнени с злоба и омраза към демокрацията.
05.07.2021 15:41 / Отговор
Георги v. През последните 20 год. българите бяха излъгани от Симеон и НДСВ, Бойко Борисов и ГЕРБ. Сега обаче идва ред на "черешата на тортата", Славито и неговата компания. Те са популисти, много нахални и лъжци. Смятат, че знаят всичко и могат да правят каквото си искат. Невъзпитани и стават злобни, когато ги настъпиш. Въпреки всичко ще гласуват за тях т. е. за простотията, безпардонноста, чалгата и популизма.
05.07.2021 15:56 / Отговор
Тано Цолов ВСИЧКИ СА МАСКАРИ,гласувайки им узаконявате кражбите !
Мунчо Зеленият Чорап, баджанак на Нарко Чалгаря Славуца от село Учиндол ще съсипе България, защото е прост и руска подлога !!!
05.07.2021 18:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още