Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Любимец на Нинова с нов гаф – дава за пример Словакия и руската ваксина

Политика

Любимец на Нинова с нов гаф – дава за пример Словакия и руската ваксина

Любимец на Нинова с нов гаф – дава за пример Словакия и руската ваксина - Tribune.bg
Снимка:

Ченчев явно не е разбрал, че здравният министър на Словакия си подаде оставката заради поръчани руски ваксини. Това доведе и до правителствена криза

„Днешното изказване на Борисов по повод на руската ваксина е цинично. Сравнява живота на хората с цената на едно кафе. Хаосът и безотговорността на правителството подлагат здравето на стотици хиляди хора на риск.“ Така коментира изказването на премиера депутатът от БСП Иван Ченчев.

Днес Бойко Борисов обясни, че няма да има проблем да се използва руската ваксина, но първо тя трябва да бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата. „България спазва европейските правила и няма да допуснем политически спекулации или геостратегически интереси да пречат на ваксинационната кампания у нас“, посочи премиерът.

Иван Ченчев обаче даде за пример министър-председателите на Унгария и Словакия, които използват руската ваксина, за да ваксинират населението си: „Защо не питате Вашия приятел Орбан защо не чака ЕМА, за да се погрижи за унгарския народ, или словашкия премиер, който също поръча руска ваксина.“

„Ако толкова чакате одобрение от ЕМА, защо спряхте "Астра Зенека", която е одобрена от тази агенция“, попита още Иван Ченчев.

„България винаги е водила политика на разбирателство с Русия и Китай, но на територията на ЕС могат да се поставят ваксини, одобрени само от Европейската агенция за лекарствата. В Чехия парламентът не разреши, в Словакия министърът на здравеопазването си подаде оставката заради руската и китайската ваксина. Ние винаги сме били дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата“, заяви тази сутрин Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати