Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Любомир Стефанов: Служебното правителство се намесва в предизборната кампания, не трябва да е така

Политика

Любомир Стефанов: Служебното правителство се намесва в предизборната кампания, не трябва да е така

Любомир Стефанов: Служебното правителство се намесва в предизборната кампания, не трябва да е така - Tribune.bg
Снимка:

Не само на старите управляващи, но и на новите кандидати за депутати им липсва общуването с гражданите, смята политологът

„Всички участници в изборите говорят за нещо ново, но не успяват да го пакетират и да го разкажат. Това е притеснително“. Коментарът направи пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ. Според него предизборната кампания е вяла и скучна.

„Не само на старите управляващи, но и на новите кандидати за депутати им липсва общуването с гражданите. Само с брошури не става“, подчерта той.

Политологът смята, че основната част от предизборната кампания служебното правителство „я изнася като представление“ :

„Не би трябвало да става така, тъй като неговата работа е да управлява държавата, а не да се намесва директно или индиректно в предизборната кампания и да създава настроения в полза на този или онзи. Това ще се отрази на кампанията, защото се настроиха още повече негативно всички участници, което е тъжно, защото мандатът на народните представители ги задължава да намират общ език с всички други депутати“.

По думите на Стефанов служебното правителство е показало, че има различен начин да се управлява държавата и демонстрирайки това, са се появили различни гледни точки:

„Така се породи дебатът, който замества предизборната кампания - дали алтернативната гледна точка, която представя служебният кабинет, е конкурентоспособна на гледната точка на предишните управляващи“.

Любомир Стефанов прогнозира, че ще има правителство на ИТН и подчерта, че продължителността на живота на този кабинет ще зависи от програмата му, приоритетите в нея и желанието на участниците в това правителство да ги спазват.

„Някои от служебните министри са позитивно оценявани от потенциалните следващи управляващи и това ще демонстрира и приемственост в следващото правителство“, каза той.

Около 50% избирателна активност на 11-и юли очаква политологът.

Според него заявките, идващи основно от ГЕРБ, за оспорването на изборите са „излишни и напрягащи предизборни движения, които разстройват доверието на българите в избирателната система“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети