Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лютви Местан призова симпатизантите на ДОСТ да гласуват за „Демократична България“

Политика

Лютви Местан призова симпатизантите на ДОСТ да гласуват за „Демократична България“

Лютви Местан призова симпатизантите на ДОСТ да гласуват за Демократична България - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да подкрепят „Демократична България“ на предстоящия парламентарен вот.  В дълъг призив, публикуван на страницата му във Фейсбук, Местан обяснява, че в лицето на Христо Иванов вижда човек, който е показал „добре известните корупционни схеми на ДПС“. „Освен това Христо Иванов е първият лидер на системна българска партия, който с екипа си на 26-ти декември 2020 г. посети гроба на Тюркян и отдаде почит на жертвите на т.н. „Възродителен процес“, подчертава лидерът на ДОСТ.

Той пише още: „В името на стратегическата цел – равноправно включване на всички български граждани в политическия процес, независимо от етнически и религиозен произход, започнахме диалог с „Демократична България“. Без да поставяме предварителни условия, ние заявихме готовност да дадем подкрепа на парламентарния вот на четвърти април. Заявихме също така готовност, ако има общо съгласие, да поемем достатъчно голяма и широка отговорност за листите в определени избирателни райони. Очакването на подобен резултат порoди огромни надежди сред хиляди избиратели, а активът на ДОСТ от страната и чужбина започна предварителна работа за организацията на предизборната кампания.

Фактът, че в крайна сметка решението за листите и отговорността за тях не е споделена с ДОСТ, а е изцяло на Демократична България, най-вероятно е поставил в деликатно положение активистите по места. Бих ги призовал да бъдат спокойни, защото отговорността за това не е тяхна, а единствено моя“, уверява Местан. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети