Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лорер: Идеята на Нинова за форсмажор няма да се реализира

Политика

Лорер: Идеята на Нинова за форсмажор няма да се реализира

Лорер: Идеята на Нинова за форсмажор няма да се реализира - Tribune.bg
Снимка:

Идеята на вицепремиера Корнелия Нинова за форсмажор няма да се реализира, заяви в „Денят започва с Героги Любенов“ министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

„Това е екстравагантна идея, чухме я за първи път на заседанието на парламентарната комисия по икономика, преди това не е обсъждана в правителството, нито в коалицията - това е идея на БСП. Ако се въведе на национално ниво, никой не смята, че ще е добре за икономиката, тъй като негативите ще са много по-мащабни от позитивите. Оценката ми е твърдо негативна, защото ударът върху българската икономика от въведения форсмажор и от нашите контрагенти от чужбина, ще е много тежък” - заяви Лорер.

Той изтъкна, че задачата на правителството е да подпомага бизнеса в най-критичните точки и го прави от достатъчно дълго време.

Даниел Лорер определи арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова като обикновена процедура, която МВР извършва, защото смята, че може да има престъпление. Дали това е така или не, прeдстои да стане ясно в процеса на действие, но ако прокуратурата отказва да работи, този процес не може да бъде завършен, изтъкна Лорер.

Според него това, че показанията на Васил Божков са сред мотивите на полицейската акция, не означава, че Божков дирижира нещата отвън.

„Божков явно е бил в отношения с предишната власт в продължение на много години и както се говори - за много милиони. Васил Божков не може нищо да дирижира от Дубай, но показанията му очевидно трябва да бъдат част от тези разследвания. Ако ние игнорираме това, що за власт имаме? В Скандинавия министри подават оставка, защото ползват кредитна карта, за да купят памперси, в Румъния министър-председател беше в затвора, във Франция Саркози беше осъден. Няма никаква драма в това, така че моля опозицията да се успокои”.

Според Лорер в случая не може да става дума за репресия.

„Те си придават излишна важност. Опитват се да изкарат случая като политически проблем, а той не е. Това е проблем на престъпността. Когато дойдохме на власт, казахме, че ще работим за превръщанвето на България в правова държава. И трябва са се спазва закона от всички. Ако има престъпност и тя е от членовете на опозицията?!" - попита той.

Даниел Лорер коментира и посещението на американския министър на отбраната Лойд Остин у нас. Според него това е важен знак на подкрепа.

„Когато до нас се води война и ние подкрепяме Украйна, е важно че най-силният ни съюзник праща свой представител тук” - каза Лорер.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати