Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лорер не отхвърли възможността Кирил Петков да наследи Асен Василев във финансовото министерство

Политика

Лорер не отхвърли възможността Кирил Петков да наследи Асен Василев във финансовото министерство

Лорер не отхвърли възможността Кирил Петков да наследи Асен Василев във финансовото министерство - Tribune.bg
Снимка:

„Възможно е Кирил Петков да наследи от Асен Василев в Министерството на финансите”, загатна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер в „Тази сутрин“ по bTV.

По думите му Петков трябва да остане в изпълнителната власт, защото работата му в отиващия си кабинет е била забележителна.

„Не мога да се представя Кирил Петков на друго място освен в борбата за една по-справедлива България”.

„Не искам да слагам думи в устата на прокетопремиера Василев преди да сме разбрали до колко има подкрепа в парламента. Персоналните назначения са негов прерогатив, след като се убедим, че има подкрепа за идеите за кабинет”, добави министърът в оставка. 

Лорер не отговори категорично дали ще остане на министерски пост в следващо правителство. Той заяви, че е готов за всяка една вероятност. „Готови сме и за избори”.

„Продължаваме промяната“ не купуваме депутати. Народното събрание не е магазин“, обяви Лорер.

„Няма промяна в официалното положение. Онези депутати от ИТН, които се заявиха, това е официалната подкрепа. Още 6 гласа са ни необходими“, каза Лорер.  „Продължаваме промяната” нямало да предложи проект на кабинет с премиер Асен Василев, ако в четвъртък вечер няма увереност, че е осигурена нужната подкрепа.

Лорер не отговори дали е търсена подкрепа от Елена Гунчева, както и дали е търсена подкрепа от „Възраждане” за кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ.

„Може и да нямам пълната информация затова с кого е говорил Петков. Ние не предлагаме персонални сделки преди програмата на правителството”.

Той оцени четворната коалиция като добър опит към това да се покаже как може да се преодоляват различията с мисъл за държавата.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати