Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лорер заплаши с дела заради имотния скандал

Политика

Лорер заплаши с дела заради имотния скандал

Лорер заплаши с дела заради имотния скандал - Tribune.bg
Снимка:

Водещото лице на „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер заплаши да съди журналисти за Винеткагейт. Това се случи в пост, публикуван около полунощ в сряда. Той озаглавява обясненията си по темата: „САМО ФАКТИ, БЕЗ ПРИЛАГАТЕЛНИ“ и подчертава, че имотите, обект на многобройни публикации, са купувани и продавани на пазарни цени, декларирани и всички данъци се плащат в срок.

„Фирмата CTW е закупила имота през 2019 година на пазарни цени на стойност 950.000 евро и ми е продала част от него на пазарни цени, съответстващи на дела ми в къщата, поетите рискове за състоянието на конкретния имот и на имотния пазар през 2020. Няма как цените да не са пазарни предвид факта, че сделката за къщата е финансирана с банков кредит, и къщата е обезпечение по него“, подчертава Лорер.

Той разказва, че по предварителна уговорка влиза с финансово участие още по време на ремонта през 2020, отбелязано в декларацията му пред КПКОНПИ от 2021 г.

„През 2020, когато влизам в този имот, състоянието му е почти само на груб строеж, останали са само носещите конструкции. Годината е първата Ковид година.  Влизам в съсобственост в сериозно недовършен имот. Това винаги се отразява на цената на свободния пазар. Фактическата продажба на имота се извършва почти 2 години по-късно, когато завършват сложните процедури по урегулиране на отделните части с отделни нотариални актове. Това забавяне се дължи на моето настояване да не придобивам идеални части“, твърди политикът.

„След преструктуриране на къщата и разделение на два имота, през 2022, сключвам нотариална сделка и придобивам имота нотариално. През 2023 го продавам на пазарни цени за идеален център на София и за напълно завършен и мебелиран вид. Защо заедно с фирмата? Защото купувачът искаше да закупи само целия имот. Защо моята цена е по-висока? Защото не държах да продам току-що построения си дом, освен ако не си заслужава наистина. Всичко е декларирано и съответно всички дължими данъци се плащат в срок. Заради краткият срок на притежание, тази година предстои да платя пълен данък печалба. Не съм отдавал под наем, нито съм получавал наем за апартамента от когото и да било“, пише Лорер.

Той критикува BIRD.bg, че не са правили опит да зададат въпроси по темата преди да публикуват.

„Осъзнавам, че нежеланието ми да разказвам подобни детайли пред медиите доведе до нарастване на лавината срещу нас. Убеден съм, че проверките на институциите ще покажат, че става дума за несправедлива атака. Ще им съдействам изцяло, след което аз ще предприема съответните действия срещу засегналите името ми“, закани се Даниел Лорер.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Даниел Лорер, ПП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети