Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лозан Панов: ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент

Политика

Лозан Панов: ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент

Снимка:

Пеевски може да е бил в ДАНС, за да си вземе документ, че е бил шеф там

ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент, коментира пред Нова тв кандидатът за президент Лозан Панов. Той изрази подозрение, че Румен Радев подпомага ДПС, както и те него. Панов е убеден, че ще участва в балотажа за „Дондуков“ 2.

„Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима. Ако се върви в тази посока, според мен това не е безобидно. Разменените реплики за родината мобилизират вота и на единия, и на другия“, смята кандидатът за президент. Той изрази подозрение, че Румен Радев подпомага ДПС, както и те него. И даде пример с ДПС и ВМРО, които с размяната на реплики една към друга също активирали собствения си електорат. Панов припомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години ДПС са подкрепили Румен Радев. Според него подредбата на обстоятелствата и заиграването на тази тематика сочи, че „сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този момент от политиката”.

„Тематиката, свързана с етническия мир, повдигането на този въпрос, за мен звучи достатъчно тревожно в кампанията за президент. Следващата стъпка е, че имаме кандидат за президент, който е тясно партиен – Мустафа Карадайъ. Спомняте си размяната на реплики в президентството между него и Румен Радев. Към това отново добавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, но имаме Асен и Кирил, макар че не става въпрос за византийско робство. Като наредим всички тези обстоятелства, допускам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми”, предупреди Панов.

По думите му осветляването на Делян Пеевски в „Досиетата Пандора”, появяването му в ДАНС, а след това и обявяването му за водач на листата на ДПС във Велико Търново е сценка.

Панов отново нападна опонента си проф. Анастас Герджиков и обяви, че ректорът на СУ е бил част от „новото време“, което според него било ДПС и НДСВ. За обвиненията си към Радев, че е фалшив герой, Панов посочи, че причината за думите му е появата на президента на протестите през лятото.

„Мафия, завладяна държава, липса на свобода на медиите, нереална опозиция – това са обстоятелства, които съществуваха преди прокуратурата да влезе в президентството. Когато това се случи, беше след активната позиция на прокуратурата. Преди това имаше други действия – нека да припомня ЦУМ гейт. Там отново ставаше дума за взаимоотношения между главен прокурор, функционер на политическа партия и човек, който е бизнесмен, но и издател на вестник. В една такава хипотеза, която е аналогична с подобна случка, изтече записът с двете каки. В този случай бяха моите отношения с Плевнелиев и Радев. Те реагираха по един и същ начин. Те не продължиха нататък В един момент една невидима ръчичка им каза: „Стоп. Нататък не се продължава”. Нека хората да си дадат своите обяснения. Реакциите в една и друга ситуация, които имат своите прилики, бяха еднакви и на двамата”, обясни председателят на ВКС. Той коментира и здравната ситуация у нас.

„Четвъртата вълна е по-тежка дори и от първата. В България по тази тема със здравеопазването има дефицит на доверие. Защо не се ваксинират хората? Защото не е обяснено как това ще повлияе. Аз съм за по-либерални мерки. Не съм за локдаун. Хората трябва да се върнат към своята нормалност. Аз съм се ваксинирал. Направил съм го, защото четох, и науката ме убеди да го направя“, категоричен е Панов.  


Коментари (3)

Людмила Нещастник ! Вижда , че БАЛОТАЖЪТ му се изпарява под носа и затова се опитва да вади вода от "етнически " и " патриотични " кладенци , но не му се получава ! Нека не забравяме , че в ИК на проф. Герджиков са хора от зората на демокрацията , които се раздаваха тогава - Богдана , Стефан Димитров , Стефан Цанев , Димитър Бочев , Евгений Михайлов , ред други интелектуалци . Смятам , че те не са били принудени да застанат зад професора . Да не се опитва да се заиграва с картата "лошия" ГЕРБ , ДПС и други простотии . От всичко , което става около нас ясно се вижда кой може да се справя с кризи , пандемии , пътища . И нека не остане на заден план това , че през 2020 г благодарение на финансовата поритика на ГЕРБ - СДС ни приеха в IRM 2 . И много странно защо точно след това започнаха "спонтанни " "справедливи " протести на "стотици хиляди " хора ???? Виктор Димчев би казал повече по въпроса !
11.10.2021 11:05 / Отговор
кесо Лозан Панов можеше и да звучи достоверно ако например сегашният главен прокурор Гешев бе продължил политиката на своя предшественик Цацаров да си затваря очите за безобразията на червената олигархия. Само че още от самото си назначаване Гешев буквално погна както крупната червена олигархия в лицето на Баневи, Арабаджиеви, Бобокови, Миню Стайков и компания, но и руският шпионаж и агентура на влияние, включително и във ведомството на Румбата Радев. И именно тогава цялата червена сган от всички разцветки и десени в един хор изрева на умряло, че Гешев е заплаха за "демокрацията" олицетворявана от червената прокремълска олигархия и руския шпионаж в България. А самият Лозан Панов бе един от най-яростните противници на действията на Гешев срещу тях.
Лозане, не прави хората на балами!!!
11.10.2021 12:07 / Отговор
Дядо Гого Подкрепям този коментар
11.10.2021 12:44

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема