Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лозан Панов не разбрал как съдията с „черен печат“ от САЩ накърнява престижа на съда

Политика

Лозан Панов не разбрал как съдията с „черен печат“ от САЩ накърнява престижа на съда

Лозан Панов не разбрал как съдията с черен печат от САЩ накърнява престижа на съда - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов с отнесени обяснения дали ще бъде освободен съдия Андон Мидалов, който получи „черен печат“ от САЩ заради корупция. Вместо по същество, Панов се фокусира върху предложението на правосъдния министър Данаил Кирилов за освобождаването на магистрата.

„За да се стигне до основателност на едно искане, то трябва първо да е допустимо и да сезира по валиден начин Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Без по никакъв начин да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите, смея да твърдя, че неговото предложение съдържа много неясноти и съм сигурен, че днес на заседание на Съдийска колегия на ВСС, темата ще бъде включена за разискване“, посочи Панов пред чакащите го преди заседанието журналисти.

Сред „неяснотите“ Панов изброи, че не става ясно какви са конкретните действия от страна на съдия Миталов, с които е накърнен престижа на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения.

„Тези действия кога са извършени, по кое конкретно дело. Много е важно да се посочат доказателствата“, заяви Панов.

САЩ наложиха санкцията срещу Миталов без да дават подробности какво провокира действията им – такава е практиката на американската администрация в такива случаи.

По-рано сутрина Панов изпрати писма до главния прокурор и до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) с напомняне, че им е изпратил писма миналата седмица.

Миталов стана известен с това, че пусна в Русия обвинения в шпионаж Николай Малинов, но не е магистрат, популярен сред широката общественост.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Лозан Панов Не само аз, а и всички в България не разбраха как съдията накърнява престижа на съда. В цялата държава хората очакваха да чуят имената на трите свине, Помпето от САЩ се изтъпани и каза името на един съдия, който е познат само в семейството си. Идва ред посланик Алф отново да съобщи , кога Помпето ще каже имената на тези които всички очакваме.
11.02.2020 10:38 / Отговор
Случаен С риск няко да ме упрекне, а това не ми пука, че ще застана зас Л. Панов. И на мен не ми стана ясно след като съдята е пуснал русофила под гаранция и той се е върнал и никъде не се е укривал къде е корупцията?! Разбирам ако беше духнал на някъде явно можем да говорим за корупция.
Неразбирам какъв е проблема на американците, и какво общо имат те с този якт на съдиата. Какво му пука, да не би да му спрат къслорода?! Изпотрябваро му е да ходи там!
Прекалено много се бъркат ямериканците в нашихе вътрешни работи. Да прадължават да си ги привикват в Белия дом на инсхруктаж.
13.02.2020 18:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети