Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лозан Панов: Задкулисието създаде два нови проекта – „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“

Политика

Лозан Панов: Задкулисието създаде два нови проекта – „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“

Лозан Панов: Задкулисието създаде два нови проекта – Възраждане и Продължаваме промяната - Tribune.bg
Снимка:

Не усетих подкрепата на „Демократична България“

Подкрепата на „Демократична България“ аз лично не я усетих, нямаше нито един лидер, който да застане и да обяви дори номера на бюлетината, коментира пред БТВ кандидатът за президент Лозан Панов.

„Когато един кандидат е подкрепен от тези, които го издигат, очевидно има шанс да спечели. Не очаквах такъв резултат. Моята кампания беше по-различна, аз заложих на това да казвам истината, да говоря неща, които изглеждат не лицеприятно за избирателите, затова платих и цената на истината. Кандидатът, който ме изпревари Костадин Костадинов заложи на антиваксърския вот, а аз призовах хората да се ваксинират“, отбеляза Лозан Панов.

 Той остана на пето място с 3,68% като причината за това да не стигне до балотаж Панов видя именно липсата на политическа подкрепа.

„Определено мога да кажа, че лидерите на ДБ не са имали намерение да издигат свой кандидат. Моята мотивация да се кандидатирам беше да издигна темата за съдебната реформа на високо ниво, за да може тя отново да бъде въпрос на дебат. За съжаление подкрепа нямаше, подкрепата беше от една малка група ентусиасти от ядрото на „Демократи за силна България“, на които им благодаря“, уточни Панов. Относно убедеността му, че ще стигне до балотаж и резултатите от първия кръг на президентския вот, той коментира, че едно е политиците да говорят пред медиите, а друго е да правят нещо задкулисно, което е различно от обявеното.

„Няма нищо лошо в това да подкрепиш действащия президент г-н Радев, няма нищо лошо и в това да не подкрепиш един кандидат, който е автентичен борец за съдебна реформа и е доказал със своите действия това. Няма нищо лошо и в това да се коалираш с БСП, до колко разбираемо е това за един десен избирател е друг въпрос. Въпросът е да бъдеш честен с избирателите“,  смята Панов. Той се обърна към ДБ и подчерта, че когато не си честен с избирателите, на финала се постига резултат, който може да бъде постигнат.

Относно позицията му, че е грешка да не се водят разговори с ГЕРБ и ДПС за правителство в 45-тия и 46-тия парламент, както и дали сега ПП трябва да води разговори с тези партии, Панов изтъкна, че един президент, който олицетворява единството на нацията, трябва да поставя мостове към всички, за да може да има управление.

„Това е нещо, което го нямаше в предишните два парламента, което доведе до политическа криза, която от своя страна доведе до много други кризи“, обясни Панов. По думите му, когато в парламента има шест и повече политически сили, е нормално да се търси диалог и това, което обединява хората. Панов увери, че е за стабилно управление в полза на всички граждани на страната.

Запитан дали е разполагал с доказателства, че лидерите на ДБ готвят предателство или е имал само съмнения, Панов изтъкна няколко факта.

„Когато получиш предложение да влезеш в надпреварата един ден преди старта, значи си пропуснал възможности да наложиш този кандидат. Трудно се постига разпознаваемост, особено когато кандидатът не говори с политически начин на изказ“, отбеляза Лозан Панов.

„Цялото кредо на „Демократична България“ беше свързано със съдебната реформа и антимафиотския фронт. Те изпуснаха този фронт, изпуснаха и съдебната реформа, точно в момент, когато имаше възможност това да се реализира. В този момент задкулисието успя да създаде два нови проекта – единият е „Възраждане“, а другият „Продължаваме промяната“. Всъщност те успяха да изземат от „Демократична България“ основния фронт“, поясни Лозан Панов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

attropo Как беше - *Късно е,либе,за китка!*
Може ли да сте такива класически ПРОСТАЦИ вие,дабъли и протестъри?
Може и ти и заобикалящите те типове сте доказателство за това,че *многознание с титли и езици* няма нищо ,ама АБСОЛЮТНО НИЩО, с интелигентност.
Да , с ИНТЕЛИГЕНТНОСТ!
19.11.2021 14:59 / Отговор
Анонимен Може да не се лош човек но свъншния си вид приличаш на мафиот по-добре се подстрижи и обрръсни
24.11.2021 15:57 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети