Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лозан Панов ще е кандидат-президент, ДБ били готови да го подкрепят?

Политика

Лозан Панов ще е кандидат-президент, ДБ били готови да го подкрепят?

Лозан Панов ще е кандидат-президент, ДБ били готови да го подкрепят? - Tribune.bg
Снимка:

Най-вероятното име на кандидат-президента на ДБ най-вероятно ще бъде Лозан Панов. Мандатът на председателя на върховния касационен съд е пред своя край и вече започна процедурата по избор на негов наследник.

Слухове, че изборът на ДБ за президентския вот ще падне именно върху Панов, текат отдавна, но преди броени дни той отрече подобна възможност, обяснявайки пред БТВ, че заради „различното си мнение“ не е атрактивен на партиите.

Панов – подобно на Радев и проф. Герджиков, също няма да е партиен кандидат, а ще бъде издигнат от инициативен комитет, зад който стои неправителствената организация „Правосъдие за всеки“.

Политическите амбиции на Панов проличаха в същото интервю, в което той отрече президентски амбиции. Председателят на ВКС отправи остра критика към безучастността на президента Румен Радев към съдебната система.

„Трябва да кажем и няколко думи за споделената роля на президентството. Спомняте ли си „Цумгейт“? Тогава имаше пълни основания да се търси отговорност на господин Цацаров като главен прокурор на Република България. Тогава той каза: „Крамолите във Висшия съдебен съвет не са дневния ред на България“. Всъщност, години по-късно се оказа, че дневният ред на ВСС стана и дневен ред на страната с избора на главния прокурор. Ето защо вече няколко пъти казах – не вярвам в месиите, защото преди да вдигнеш юмрука, не съм чул той да е имал някакво изявление, което да е насочено към господин Цацаров“, посочи Панов.

„Ролята на президента не е да гледа отстрани. Всъщност, президентът изживя своя конституционен катарзис тогава, когато „преторианската гвардия“ на Гешев почука на неговата врата и влезе в президентството“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДБ, Лозан Панов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети