Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Македонската министърка с БГ паспорт го направила по „икономическа нужда“, но вини България, че мами

Политика

Македонската министърка с БГ паспорт го направила по „икономическа нужда“, но вини България, че мами

Македонската министърка с БГ паспорт го направила по икономическа нужда, но вини България, че мами - Tribune.bg
Снимка:

Македонският министър на енергетиката Саня Божиновска обяви, че "нито един гражданин на (Северна) Македония, придобил българско гражданство, не се чувства като българин", предаде БГНЕС.

"Всъщност това го видяхме при преброяването в Македония с екстремно символичната бройка на самоопределили се за българи. Хората като мен искаха български паспорт по една единствена причина - икономически нужди за работа извън Македония. Ако г-жа (Илияна) Йотова смята, че измамата с документите, въведени от българската държава, ще промени моето усещане, че съм македонец, а и усещането на много мои съграждани, то или тя не разбира, че тяхната политика на уловки е провалена, или не разбира, че сме имали икономическа нужда. Тя и политици като нея сме ги оставили да си фантазират все едно са в деветнадесети век", написа Божиновска във Фейсбук.

Министър Божиновска призова вицепрезидента Йотова "да започне да се занимава с нуждата македонците в България най-после да бъдат признати за малцинство и да им се осигурят основни човешки права.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети