Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Македонският премиер пусна селфи с Кирил Петков: САЩ иска да ни види в ЕС

Политика

Македонският премиер пусна селфи с Кирил Петков: САЩ иска да ни види в ЕС

Македонският премиер пусна селфи с Кирил Петков: САЩ иска да ни види в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

По-рано двамата премиери са разговаряли, за което ни съобщиха от македонската пресслужба

Македонският премиер пусна селфи с българския си колега Кирил Петков и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен на страницата си във Фейсбук.

„Топла среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Споделяме мнението, че заедно сме по-силни като съюзници в НАТО.

Новият държавен секретар на САЩ в кабинета на Борисов (СНИМКА)

Държавният секретар Блинкен изрази пълната си подкрепа за диалога и приятелството между Северна Македония и България и сподели искреното си желание да ни види заедно в ЕС. Съединените щати остават наш ангажиран партньор в преодоляването на предизвикателствата“, написа към селфито Димитър Ковачевски.

 

По-рано пък стана ясно за среща между него и Кирил Петков на откриването на Мюнхенската конференция по сигурността, за която ни информира сайта на македонското правителство. Снимки и кратка информация има и на страницата във Фейсбук на министър председателя на РСМ, но не и на Петков. Мълчание и от страна на родната пресслужба на МС.

Все пак съседите ни разкриват за какво са си говорили двамата и делегациите към тях. Било е изразено задоволство от напредъка на двустранното сътрудничество чрез дейността на работните групи и очертаните до момента конкретни дейности за сътрудничество. Двамата премиери са обявили засилване на сътрудничеството и диалога по въпросите, които трябва да бъдат решени на политическо ниво през идния период. И за двете страни, и за гражданите, най-голямата полза е възможно най-скоро да достигнат до качествени решения, подкрепяни и приети от двете страни. Като съюзници в НАТО премиерите Ковачевски и Петков са споделили, че ситуацията със сигурността на Западните Балкани и Европа е от особено значение и са се съгласиха, че интеграцията на Северна Македония в ЕС е фактор за обща сигурност и безопасност, посочват от пресслужбата на съседите ни.

Правителство на РСМПравителство на РСМ
Правителство на РСМПравителство на РСМ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети