Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Малина Едрева: Управлението на София изисква визия и обективност

Политика

Малина Едрева: Управлението на София изисква визия и обективност

Малина Едрева: Управлението на София изисква визия и обективност - Tribune.bg
Снимка:

Ние от ГЕРБ показваме, че градът става по-добро място за живот чрез последователна работа, каза председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС

„Ние от ГЕРБ показваме, че градът става по-добро място за живот чрез последователна работа, че добрите решения се взимат след диалог. Работа не се върши с политически декларации и реклама във Фейсбук. Използвам този формат, за да се обърна още веднъж към всички вас - колеги в общинския съвет с призив - за отговорност, която всеки един от нас носи. Не само представителите на ГЕРБ-СДС.“ Това каза Малина Едрева, председател на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, в началото на днешното заседание на местния парламент.

„Намираме се в началото на една тежка година - на продължаваща здравна, социална и икономическа криза. Всеки човек, всяка организация се сблъсква ежедневно с тежки предизвикателства и проблеми и Столичната община не е изключение. В светлината на предстоящите избори не се съмнявам, че ще чуем много обвинения, манипулации и откровени лъжи. Ще бъдем обвинявани за всички проблеми, реални и измислени, с които човек може да се сблъска. През изминалата година някои колеги използваха трибуната на Столичен общински съвет, за да си създават политическа идентичност и не го правеха чрез предлагане на решения или политики, а чрез личностни атаки и опит да се наложи мнението, че всеки един обществен проблем е започнал с ГЕРБ. Само че нека си припомним как изглеждаше София и какъв беше дневният ред на общинския съвет преди нас. София беше един постоянно разграбван град, с 40 годишни Икаруси, огромни сметища, почти унищожена зелена система и значително по-мръсен въздух.

Днес средата в града е съвсем различна. Имаме един по-зелен и поддържан град, с жизнена културна сцена и многобройни възможности за спорт и почивка. С модерен и удобен градски транспорт, с инфраструктура, която се развива с невиждани мащаби. И да - тези мащаби, водят и до проблеми.

Но когато днес се отвори дупка на уличното платно, тя се ремонтира веднага и по-важното, заради силния и ефективен контрол, това не се случва за сметка на софиянци. Днешната ситуация не може да се сравни по никакъв начин с практиките и управлението в не толкова далечното минало, когато дупките по централните столични булеварди бяха приемани не за скандал, а за част от средата“, заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

„Много често сме обвинявани, че ГЕРБ знае само да излива бетон. Само че политиките на ГЕРБ доведоха до превръщането на отапдъците на милионния град в ресурс, от който софиянци се възползват. Преди дни беше обявена процедурата за инсталацията за оползотворяване на РДФ и това, заедно с предишните две фази на завода, ще е огромна придобивка за града, сравнима с метрото.

Политиките на ГЕРБ доведоха до възможността да обсъждаме кога точно ще стартира тикет системата в транспорта, вместо течовете и ръждата в Икарусите. Политиките на ГЕРБ ни доведоха и до момента днес да обсъждаме финансирането за довършване на градските рингове и цялостна промяна в потоците на трафика в града. Политиките на ГЕРБ са тези, които „отвориха“ града към неговите граждани и всяка година дават възможност да реализират своите идеи, с подкрепата на множеството програми на общината.

Трудностите и предизвикателствата на управлението на София изискват както визия от управляващите, така и конструктивизъм и обективност от опозицията. Надявам се съвместната ни работа през тази година да се ръководи от тези принципи, а не от безогледна политическа амбиция и опортюнизъм. Защото имаме достатъчно пресни примери от света, до къде и до какво води създаването на паралелна реалност от страна на политиците. Последователното и целенасочено манипулиране и отказването от носене на отговорност са в състояние да ерозират и далеч по-утвърдени демокрации от нашата“, посочи още Едрева.                                                                                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети