Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Малките населени места под 350 души остават без право да избират кмет

Политика

Малките населени места под 350 души остават без право да избират кмет

Малките населени места под 350 души остават без право да избират кмет - Tribune.bg
Снимка:

Кметове да си избират селата с над 100 жители, поискаха от „Обединени патриоти“

Малките населени места под 350 души остават без право да избират кмет, стана ясно, след като предложенията на „Обединени патриоти“ в Закона за местното самоуправление и местната администрация не минаха в пленарна зала.

„Кметове да си избират селата с над 100 жители“, настоя заместник-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и на ВМРО Искрен Веселинов.

Социалистът Христо Проданов го подкрепи като подчерта, че 270 хиляди души в над 1000 населени места сега не могат да си избират кмет, а в тези села няма никаква администрация и кметът е всичко.

„Винаги сме искали хората в малките населени места да могат да си избират кмет, защото много общини днес се превърнаха във феодални владения“, коментира в отговор Юлиян Ангелов от ВМРО. Войводата разкритикува БСП, че, ако искат този текст да мине, трябва да осигурят повече присъстващи в пленарната зала.

В отговор Георги Гьоков го помоли да не сочи на ляво и изтъкна, че патриотите са получили подкрепата на ГЕРБ за името на „24 май“, но май сега не са успели.

Вносителят на поправката в Закона за местно самоуправление Искрен Веселинов напомни, че в рамките на този мандат единствено „Обединени патриоти“ са внасяли предложения в посока повече хора от малките населени места да имат право да избират кмета си.

„Благодарение на нас бе намалена бройката от 500 на 350 души на хората в кметствата, които могат да избират своите кметове. Надявам се ГЕРБ да не бламира собствения си премиер и да подкрепи нашето предложение“, апелира Веселинов.

Предложението бе подкрепено от БСП, но при гласуването от ГЕРБ се въздържаха и в крайна сметка то не бе прието.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати