Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манев от ГЕРБ: БСП са изпаднали в дивия популизъм

Политика

Манев от ГЕРБ: БСП са изпаднали в дивия популизъм

Манев от ГЕРБ: БСП са изпаднали в дивия популизъм - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ не отлага нищо и не изтегля нищо, каза депутатът

БСП са изпаднали в дивия популизъм. Има предложение на Министерския съвет, което е внесено в Народно събрание, което ще се дебатира в зала. Ако някоя партия не иска да подкрепи предложението, това ще стане ясно в дебата. Така депутатът от ГЕРБ Маноил Манев коментира пред БНТ темата за размера на партийната субсидия. Предложението, което е внесено от партия ГЕРБ е за намаляване на размера от 11 на 1 лева за реален глас. Веднага, след като предложението стана ясно, от БСП се обявиха против промяната.

„Българските граждани няколко пъти решително заявяват, че искат промяна на партийните субсидии. ГЕРБ не отлага нищо и не изтегля нищо. Партиите се упражняват върху ГЕРБ. И какво помогна на БСП това, че използва субсидиите на евроизборите“, допълни Манев.

Вчера и премиерът Бойко Борисов заяви, че партия ГЕРБ остава твърдо зад внесеното предложение за 1 лев партийна субсидия. Изказването му дойде след среща с коалиционните партьори.

"Воля" влезе в парламента без партийна субсидия и ние смятаме, че ако правиш толкова добри дела като политик, то хората ще те преизбират и няма да имаш нужда от субсидии. Дебатът за партийните субсидии е поредният театър, заяви Кристина Таскова, депутат от ПП „Воля“.

"Гласувахме “за” 1 лев субсидия, но с условието, че ще има предстоящ дебат. Ние сме “за” преговорите. До края на другия месец ще бъде гласуван тавана на субсидиите. Всяка година има избори, а парите на партиите отиват там. Не всички имат достъп до крупни бизнесмени", коментира Александър Сабанов от "Обединени патриоти".

"БСП инициира разговори с партиите и поканихме експерти. Партийните субсидии са за подкрепа на парламентарния живот и освобождение на партиите от чужди манипулации и бизнесмени. БСП предложи законопроект за 6 лева партийна субсидия. Управляващите ограничават БСП", каза още по темата Пенчо Милков от левицата. "Няма такъв законопроект внесен от БСП“, контрира го Маноил Манев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ГЕРБ Дивите популисти са мафиотчета та от ГЕРБ, патриотите и ДПС. Невалиден референдум, а тези които са гласували са неграмотните цигани и другата необразована паплач.
26.06.2019 09:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети