Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за победата на изборите

Политика

Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за победата на изборите

Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за победата на изборите - Tribune.bg
Снимка:

В телефонен разговор председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за категоричната победа на парламентарните избори, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Пред лидера на ГЕРБ Вебер изрази надежда за сформиране на стабилно управление на България, основано на опита, което да се ползва с доверието на европейските партньори. По думите му пред България и Европа предстои още много работа по овладяването на пандемията, по Плана за възстановяване и устойчивост, по „Зелената сделка“, както и за финализирането на процеса по присъединяването към Еврозоната.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП отбеляза, че в България е постигнат сериозен напредък по всяка една от тези стратегически цели и сподели увереността си, че ГЕРБ и Бойко Борисов могат да изведат икономиката от кризата.

Бойко Борисов информира Манфред Вебер, че ГЕРБ е получила доверието на над 837 хил. души и е спечелила вота в 24 от 31 многомандатни избирателна района в България. „Не са много партиите в Европа, които могат след пълен мандат отново да победят на изборите. И то толкова категорично! ГЕРБ вече има 5 поредни победи на парламентарни избори.

Длъжни сме пред всички наши избиратели да направим всичко възможно да сформираме кабинет. Разчитаме, че останалите парламентарно представени партии ще демонстрират отговорност към стабилността на страната и ще излъчат правителство, ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено. Времето за приказки свърши“, подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов и Вебер бяха единодушни, че тежката ситуация, в която се намират Европа и светът, изисква повече работа и мъдрост и по-малко популизъм.

„Партиите от ЕНП, с някои малки изключения, винаги сме били силни в действията. Ние сме най-истинската алтернатива на популистите, а не техни партньори“, посочи Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Хм... "Георги Марков: Вебер не знаел, че ДСБ е агент на БСП, а Бойко „Бай хуй“, според Радан"

"Божеее! Манфред Вебер не знае:
1. Че партията-джудже ДСБ уби СДС, уби сините песни, а от митинга на Орлов мост останаха само орлите.

2. ДСБ играе с БСП заедно на вот на недоверие срещу кабинета Борисов 1.
..."
24 часа
12.04.2021 16:37 / Отговор
Честито на Бойко Борисов , лидер на ПП ГЕРБ , лидер най-дълго и най-успешно управлявал България ! На изборът за 4 мандат попречиха прословутата българска завист към всеки успял човек / тук или ги убиваме физически или всячески се стремим да ги провалим - примери много в историята , която децата ни не познават / . Попречха и високо платените гласове на " Алтернативата " и поръчковите и журналисти , както и Веселин Дремджиев - всичко това по ТВ 1 !
12.04.2021 16:38 / Отговор
БГ И Манфред Вебер, и Себастиан Курц , и почти всички европейски лидери поздравиха Борисов за победата! Интересно с кого ще си общува Дългия Чалгар, най-вероятно със сценаристите си, а кукловодите му ще общуват с него!
12.04.2021 16:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети