Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маноил Манев: Важно е промяната в НК след случая в Галиче да бъде работеща

Политика

Маноил Манев: Важно е промяната в НК след случая в Галиче да бъде работеща

Маноил Манев: Важно е промяната в НК след случая в Галиче да бъде работеща - Tribune.bg
Снимка:

Депутати от ГЕРБ обсъдиха темата с представители на Висшия адвокатски съвет

Народни представители от ГЕРБ, ангажирани с промяната в Наказателния кодекс/НК/ след случая с убитата Андреа в Галиче, проведоха първи консултации с представители на Висшия адвокатски съвет – адвокатите Ралица Негенцова и Людмил Рангелов. „Важно е промяната в НК след случая в Галиче да бъде работеща“, посочи народният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев след срещата в Народното събрание.

„Ние изпълняваме всичко онова, което беше взето като решение в Министерски съвет при срещата с премиера Борисов и разпореждането да направим консултации и чак тогава да говорим за промяна в текст, за да сме честни, реални и го изпълняваме едно към едно", допълни депутатът от ГЕРБ.

Манев припомни, че промяната касае да се предотврати възможността за редукцията на наказания на непълнолетните лица, извършили тежко престъпление.

От Висшия адвокатски съвет заявиха, че ще дадат своето становище едва когато получат готов текст.

„В други случаи обикновено ние даваме становище едва след като бъде внесен даден законопроект. Така се въвежда една добра традиция, след като поработихме по Закона за мерките срещу изпирането на пари, сега да бъдем поканени“, допълни Ралица Негенцова.

„Ние искаме да уловим всяка дума, всяко предложение от представителите на Висшия адвокатски съвет, защото принципът ни е да търсим мнението и становището на професионалистите“, увери Маноил Манев от ГЕРБ.

Народният представител се ангажира още в понеделник готовите текстове за промяна в НК да бъдат предоставени на Висшия адвокатски съвет за анализ и коментар.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети