Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маноил Манев към БСП: Нямате никакво право да се държите като стожери на морала в политиката

Политика

Маноил Манев към БСП: Нямате никакво право да се държите като стожери на морала в политиката

Маноил Манев към БСП: Нямате никакво право да се държите като стожери на морала в политиката - Tribune.bg
Снимка:

Братът на депутата от БСП Георги Стоилов беше задържан в Чехия

 „Нямате никакво право да се държите като стожери на морала в политиката“, обърна се към депутатите от БСП народният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев в декларация от името на група. Повод за коментара му е фактът, че в Чехия е бил задържан братът на депутата от БСП Георги Стоилов. 

„Вчера стана ясно, че на 2 февруари 2021 г. в изпълнение на издадено от специализираната прокуратура на европейска заповед за арест в Чехия е бил задържан Илия Стоилов. Илия Стоилов е брат и съдружник на депутата от БСП Георги Стоилов, дарител на партията БСП по време на изборите 2017 г. През 2020 г. Стоилов беше осъден задочно на 7 години лишаване от свобода за това, че е ръководил организирана престъпна група“, напомни Манев и допълни, че след изчезването на брат си Георги Стоилов обяснил, че не се крие от правосъдието, а се лекува в чужбина.

„Днес става ясно, че това е лъжа. Още през 2017 г. от парламентарната трибуна групата на ГЕРБ призовахме БСП да се разграничи от своя депутат и да поиска оставката му. Вместо това получихме отговор, че всеки е невинен до доказване на противното. Днес Илия Стоилов е осъден и задържан. Каквото и решение да взема БСП оттук нататък - то ще бъде закъсняло“, коментира Манев. Той припомни, че много депутати от ГЕРБ само за съмнения са подавали оставки.

„Вие предпочетохте обратното - цялата ви партия да носи отговорност за Илия Стоилов. Времето е най-добрия съдник за едно или друго политическо решение. В края на настоящия парламент ние имаме очи да застанем пред своите избиратели и с добрите неща, които сме направили, и с грешките, които сме направили. Вие предпочетохте да се занимавате с компромати и черен пиар, от тази позиция да се държите като непогрешими“, подчерта Маноил Манев. По думите му този факт не е в състояние да накара БСП да признаят, че са сбъркали като са номинирали и защитили колегата си Георги Стоилов.

„Това гарантира, че подобни грешки ще бъдат повтаряни и все повече ще се превръщат в начин на поведение на вашата партия. Затова и не е учудващо, че вашият лидер във Варна Борислав Гуцанов, който сам по себе си е достатъчно спорна фигура, е решил да номинира за член на РИК Николай Николаев Банев. Николай Банев е син на небезизвестния и сочен за олигарх, който носи същото име бизнесмен. Тази кандидатура идва да покаже, че нищо ново не сте научили и нищо старо не сте забравили“, категоричен е Манев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети декларация

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати