Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маноил Манев: Правителство от ГЕРБ трябва и ще бъде предложено

Политика

Маноил Манев: Правителство от ГЕРБ трябва и ще бъде предложено

Маноил Манев: Правителство от ГЕРБ трябва и ще бъде предложено - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в 169 общини

„Коалиция ГЕРБ-СДС спечели изборите в Старозагорски избирателен район заради всичко, което правим през всичките тези години в градовете и селата на хората. Вече е времето на пробуждането, изборите минаха. Бяхме свидетели на голям популизъм по време на предизборната кампания. От тук нататък трябва да се работи по реалните предложения. Предизборните сънища свършиха“, коментира пред БНР резултатите от изборите за народни представители депутатът от ГЕРБ – СДС в 27 МИР Маноил Манев.

Той обобщи, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в 169 общини.

По думите му малката преднина на коалицията в община Стара Загора пред вторите „Има такъв народ“ ще бъде обект на сериозен анализ и няма как да не се носи и отговорност.

„900 хиляди са подкрепили премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. Ние носим отговорност към хората, които са ни подкрепили. Затова сме длъжни да предложим правителство. Кой ще подкрепи и кой няма такова правителство ще видим тепърва. Към настоящия момент има по-важни неща, които държавността на практика изисква като осигуряване на бюджет за финансиране в различни пера по време на пандемията. ГЕРБ продължаваме да разсъждаваме като държавници, а не като политици“, заяви Маноил Манев.

Нито един депутат няма да вземе еднолично решение. Ще се събере парламентарната ни група и партийното ръководство, за да решим дали ще подкрепим някого като проектно правителство без значение за кого става въпрос, категоричен е Маноил Манев.

Той припомни, че на 11 май ГЕРБ събира политическия си актив. По време на Националния съвет се очакват рокади в ръководството на ГЕРБ, като ще бъдат избрани заместник-председатели и нови членове на Изпълнителната и контролната комисия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати