Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маноил Манев: Вижте дали има по света управляваща партия с 43% одобрение, както ГЕРБ

Политика

Маноил Манев: Вижте дали има по света управляваща партия с 43% одобрение, както ГЕРБ

Снимка:

Той подкрепя въвеждането на глоба от 750 лв. за депутат, който отсъства от заседание в НС

„Ако направим една статистика, вижте дали в Европа и световен мащаб управляваща партия с 3 поредни правителства има такава подкрепа, каквато ГЕРБ“. Това посочи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев пред Канал 3, като уточни, че 43% смятат, че правителството ще завърши мандата си.

„В подкрепянето на протести и на правото на протест трябва да сме 100% - всеки трябва да може да протестира, когато е решил. Да цитираме и другите числа от това изследване - 43% смятат, че правителството ще завърши мандата си. И това се случва при условие, че премиерът Борисов е с трето свое правителство, то взима едни от най-трудните решения - и имаш 43%, които ти потвърждават, че това правителство трябва да изкара мандата си“, коментира Манев социологическо изследване, в което се изтъкна, че 70% от българите подкрепят протестите.

Маноил Манев добави, че управляващите нямат основание да се опасяват от анонсираната от президента Радев нова политическа алтернатива. "Ние нямаме основания да се притесняваме, в нашия случай такъв вариант не съществува", категоричен бе той.

За предложената глоба от 750 лв. за депутат, който отсъства от заседание в НС, Маноил Манев каза: "Предложението е на колегата ми Данаил Кирилов и аз съм поддръжник на това. Защото тези игрички на парламентарни хватки с кворуми, нерегистрация, са отживели времето си в политическия живот. Мисля, че времето им на тези игри е свършило. Моментът сега е по-различен отпреди, сега страната ни се нуждае от утвърждаване на стабилността, която съществува, и това може да стане само с отговорно политическо поведение.

И когато отсъстваш умишлено оттам, където са те пратили да работиш, когато се криеш по коридорите и надничаш по вратите, за да видиш какво става, има ли регистрация или няма, трябва да има наказание", разкритикува той тактиката на "БСП за България".

"Нека да си спомним, че не са влизали 3 месеца, нека да си припомним, че последните два закона, заради които искаха да не почиваме през лятото, те бяха 20 човека в зала за социалните закони", добави Маноил Манев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още