Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манол Пейков и Костадин Костадинов със забележки след взаимни обиди на „Късопи*ков“, утайка и простак

Политика

Манол Пейков и Костадин Костадинов със забележки след взаимни обиди на „Късопи*ков“, утайка и простак

Манол Пейков и Костадин Костадинов със забележки след взаимни обиди на Късопи*ков, утайка и простак - Tribune.bg

Скандал, обиди и готовност за физическа разпра в пленарната зала заради промяна в името на постоянната комисия за младежта и спорта. Никола Минчев от ПП поиска в наименованието да се добави семейството. От „Възраждане“ се обявиха против предложението и няколко пъти нарекоха ДБ - „Доносническа България“:

„Вашата коалиция от 7-8 партии ясно казаха защо искат да раздуят щата и да направят нова комисия, за да угодите на поредното НПО и защото е искане на Национална мрежа на децата“, заяви първи Цончо Ганев.

Нещата екалираха обаче след думите на Явор Божанков, който засегна в изказването си „жената на Копейката“ „Незнам кога всъщност „Възраждане“ са против НПО-тата. Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании или по принцип“.

Костадинов не остана длъжен като нападна Божанков, че за 15 минути сменил лява с дясна партия.

„Много моля, хора с нетрадиционна ориентация, преминаващите от лява в дясна партия, да не правят внушения“. „Не бива да позволявате по никакъв начин такива субекти, пропаднали, да определят начина, по който НС да функционира“, добави той. 

Високият градус на обидите продължи с депутата от ДБ Манол Пейков, който опита да зашити групата си:

„Към г-н Костадинов и колегите от „Възраждане“, които нееднократно използват термините като „Доносническа България“ и коалиция „Сорос-Донос“. Не ме репликирайте, можете да излезете и да кажете това, което искате, на трибуната“, заяви той, докато представители на „Възраждане“ му подвикваха.

„Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение и винаги мога да ви назова „Коцето Късопи*ков“, имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно“, увери го Пейков. 

Това „изкара от обувките“ лидерът на „Възраждане“

„Тук горе имаше един балкон пълен с деца. Тези деца слушаха просташки изказвания от един простак. От един типичен доносник. И всичко това не носи абсолютно нищо полезно за нашата страна.“

„Тук от тази трибуна трябва да се спазва някакъв тон. И този тон трябва да бъде абсолютно почтен. И когато видите представители на утайката на българската политика – „Доносническа България“, да се опитват да задават  просташки тон, държейки се просташки, г-н председател, направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото ще я изхвърлим утайката ние. И няма въобще да се колебаем следващия път. Разбрахте и ме?“, избухна Костадинов.

Заради високия тон между „Възраждане“, ДПС и ПП-ДБ председателят прекъсна заседанието. Бяха наложени и две наказания – на Манол Пейков и на Костадин Костадинов.

В крайна сметка след споровете депутатите прибавиха и семейството към ресора на Комисията по децата, младежта и спорта. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети