Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова и Хаджигенов поздравиха БСП, че ще държат мандата максимално дълго

Политика

Манолова и Хаджигенов поздравиха БСП, че ще държат мандата максимално дълго

Манолова и Хаджигенов поздравиха БСП, че ще държат мандата максимално дълго - Tribune.bg

„ИБНИ е последователна в позицията си и положихме всички усилия да бъде избрано правителство на промяната и да се извършат очакваните от хората реформи“, заяви Мая Манолова по време на срещата си с БСП.

Манолова се обяви против подкрепа на правителство с гласовете на ГЕРБ и ДПС, не само в това Народно събрание, но и в следващо такова.

Лидерката на ИБНИ обвини Слави Трифонов в безотговорност както и, че за пореден път е пропилял възможността да се състави кабинет.

Въпреки, че кабинет няма да може да бъде съставен, Манолова си постави цели, като актуализацията на бюджета, закриване на специализирания съд и прокуратура, отнемане на Бюрото по защита от прокуратурата, както и още куп други неща, които дори и в редовно правителство с пълен мандат трудно биха се случили.

„Този разговор няма как да бъде разговор за съставяне на правителство. Бих искал да адмимирам смелостта ви, че ще държите мандата, за да се случат важните неща“, обяви Николай Хаджигенов, като и двамата с Малонова изтъкнала колко е важна работата и в оглавяваните от тях комисии.

Нинова обаче определи някои въпроси, като твърде амбициозни за две седмици работа, като даде за пример плана за възстановяване. Соцлидерката определи като най-важен приоритет именно актуализацията на бюджета, но не пречело да се работи и по другите законопроекти, не само в съдебната реформа, но и в други сфери. Нинова също изтъкна всички си законодателни инициативи, като според нея част от тях можели да се включат именно в актуализацията на бюджета.

„От днешната ни среща е ясно, че ако има съгласие и от страна на ИТН, вие имате готовност да се състави кабинет на промяната“, заяви Корнелия Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати