Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова иска президентът да предложи референдум за промените в Конституцията

Политика

Манолова иска президентът да предложи референдум за промените в Конституцията

Манолова иска президентът да предложи референдум за промените в Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

Мая Манолова внесе в деловодството на президентството и Министерския съвет писма до премиера и президента с настояване да бъде иницииран референдум за промените в Конституцията, съобщи БНТ.
Според нея не е справедливо ГЕРБ да приемат новата българска Конституция, защото партията била загубила доверие в обществото.

Манолова каза още, че този парламент е напълно изчерпан и няма морално право да обсъжда проект за нова българска Конституция.

Манолова предлага 6 теми, които да бъдат включени в референдум - ефективно разделение на властите, дълбока съдебна реформа с ефективен контрол върху главния прокурор, намаляване на парламентарната квота на ВСС и разделение на управлението на съда и прокуратурата, както и въпроси за участие на гражданите в политиката чрез граждански комитети и конституционни гаранции за опазването на природата в България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

plebs Предложението на Костинбродска е точно като предложението на Станишев за ядрената енергетика. Едва събра минимума гласове, за да не отиде на боклука. Но го обсъдиха, докато искането за мажоритарни избори - не.
17.08.2020 12:33 / Отговор
куха лейка коя е тази галева? Като какво се изживява?
мутреса изпаднала!
17.08.2020 12:33 / Отговор
Проф. Деримечков Г-жа Манолова би било по-добре да се консултира с близък лекар или такъв, на който има доверие, защото нейното психично състояние е такова, че би могла до предизвика рецидив на болестта, от която се лекува преди време в Германия, с помощта на точно този човек, който иска сега да свали от власт! Аз ще се въздържа от квалификации, защото пишещите тук могат спокойно да си ги направят и сами!
17.08.2020 19:30
МЪРЗЕЛИВИЯТ ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР-РУМЕН РАДЕВ ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЪЛГАРИТЕ, ЗА ВСЕКИ ЕДИН ДЕН, ПРЕЗ КОЙТО ИМ Е ОТРОВИЛ ЖИВОТА.
ДРУГО ДЕЙСТВИЕ ОТ НЕГО НЕ СЕ ИСКА.
17.08.2020 12:35 / Отговор
кесо Майче, Румбата като военен човек със сигурност ще е за по-радикални решения от някакви си промени в Конституцията. На Румбата по-му приляга да я "уволни" и с това да приключи проблема, щот е известно какво би казал съветският "болшой учоны" таварищ Сталин - "има Конституция, им проблем, нема Конституция нема проблем".
17.08.2020 13:33 / Отговор
Мая от бунището Откога политически трупове са способни да дават предложения и оценки за други политически играчи?
17.08.2020 16:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети