Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова изригна: Нека започне диалог за контракризисен кабинет, стига шоу и прищевки

Политика

Манолова изригна: Нека започне диалог за контракризисен кабинет, стига шоу и прищевки

Манолова изригна: Нека започне диалог за контракризисен кабинет, стига шоу и прищевки - Tribune.bg
Снимка:

Ще положим всички усилия за правителство с третия мандат, каза тя

„Стига прищевки и небивалици. Стига шоу и излъчване на премиери с телевизионни кастинги. Някой да не се обърка, че това е телевизионна демокрация , че това е телевизорът прави силата или други форми на политически инженеринг. Колко прищевки още“, попита Мая Манолова в декларация от името на „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Тя продължи с въпросите от трибуната „Кой стои зад маневрите, чии интереси обслужва целенасоченото обслужване на хаоса и кой дирижира този театър на абсурда. Не е ли плесница за тези, които искат промяна“, каза Манолова. 

Тя упрекна ИТН, че са превърнали българските граждани в заложници на политическите си интереси.

„Заради тях 45-тото Народно събрание завърши след само девет дни работа. Сега отново ни тласка към разпускане същата политическа сила. Хората не искат трети избори - техният проблем не е да ходят на вот докато партиите, получат резултатите и партньорите, които са им удобни, техният проблем са ниските доходи, четвъртата вълна на ковид“, категорична бе тя.

„Няма да има свито гнездо на сокола и в този парламент“, каза още председателката на ПГ на ИБГНИ. Манолова обясни, че са видели „дългата ръка на ДПС“ в разочароващата покана на ИТН да преговарят наравно с партиите на протеста.

Като единствена проява на разум Манолова определи решението на ИТН да подкрепи президента Румен Радев за следващ мандат.

„Нашата ПГ ще се опита да се формира кабинет с третия мандат, който да е 6-8 месеца. Трябва да започнат нормални консултации и разговори пред медиите. Нека започне диалог за контракризисен кабинет – с министри от служебния кабинет.

„Това е Народното събрание, не е детска градина, не е махленска сбирка, не е шоу програма. Цяла България ни гледа. Хората очакват решение на проблемите си, очакват стабилно правителство, а не партийни сглобки и не хора без опит и без подготовка, начело на държавата", се казва още в декларацията. Манолова приключи с цитат на Вазов: „България сега цяла нази гледа“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати