Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова към ИТН: Не „стреляме“ по вас, искаме да сме заедно

Политика

Манолова към ИТН: Не „стреляме“ по вас, искаме да сме заедно

Манолова към ИТН: Не стреляме по вас, искаме да сме заедно - Tribune.bg
Снимка:

13-те гласа на „Изправи се БГ! Ние идваме“ не били решаващи в бъдещата конфигурация

Не „стреляме“ по ИТН, така лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова отговори на призива на хората на Слави Трифонов да спре „приятелския огън“. Тя подчерта, че формацията ѝ добросъвестно участва и помага с всички усилия съставянето на кабинет.

„Очакваме това да се случи, затова не „стреляме“ нито по „Има такъв народ“, нито по „Демократична България“. Искаме да сме заедно, почтени и отговорни към това, което хората очакват от нас“, настоя Манолова. По думите й формациите на протеста са създадени на площада и хората очакват те да са в ядрото на бъдещото управление.

„Този алианс на промяната - това е легитимния формат, който хората очакват като политики и правителство, а не като парламентарни изпълнения“, коментира Манолова. Тя повтори за пореден път, че партията Ѝ не желае министри и не предлага имена. От „Изправи се БГ! Ние идваме“ обаче, са категорични, че хората, които ще изпълняват договорените политика, също са много важни.

„Имаме очаквания високият стандарт, зададен от служебното правителство, да бъде продължен. А не да се предложел кабинет, в който се вижда влияние на ГЕРБ и ДПС“, подчерта Манолова.

Тя отново настоя, че ще иска споразумение за политиките, а отговорността за съставяне на кабинет е на първата политическа сила.

„Те ще правят управление на малцинството. Нашите 13 гласа в нито една конфигурация не са решаващи“, категорична бе Манолова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети