Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова надмина Сидеров: Ще проверява концесиите за злато и цветни метали

Политика

Манолова надмина Сидеров: Ще проверява концесиите за злато и цветни метали

Снимка:

Освен концесията за Летище София от "Изправи се! Мутри вън!" ще проверят още концесиите, свързани с добив на подземни богатства. Това заяви на брифинг на площад "Славейков" Мая Манолова, цитирана от БНТ.

От "Изправи се! Мутри вън!" вече са готови с проекти за решения и имат готови законопроекти. Първият проект за решение ще бъде за създаването на Комисия по ревизията, уточни Мая Манолова.

По думите ѝ, тя ще се заеме на първо място с "черните каси на властта" - автомагистрали, държавния ВиК холдинг, държавната петролна кампания, предприятието за управление на язовирите, за да се провери дали е отклоняван обществен ресурс.

От партията ще направят и проверка на националната програма за енергийна ефективност заради получавани сигнали за отклоняване на средства в процеса на санирането.

"Българските граждани отредиха на "Изправи се! Мутри вън! значимата роля да бъдем парламентарен омбудсман, да бъдем парламентарната група на гражданите, затова първите парламентарни проекти ще бъдат насочени именно към тях, към българските избиратели и за изпълнение на ангажиментите, които поехме в рамките на предизборната кампания", каза Манолова.

Тя уточни, че ще бъдат проверени и всички решения на Министерския съвет през миналата година за определяне на средства по различни пера, за различни сектори и за различни общини.

"Също така ще проверим големите обществени поръчки. Ще направим конкретни предложения за промени в Закона за обществените поръчки. А също така и концесиите. Освен концесията за Летище София ще проверим и концесиите, които са свързани с добив на подземни богатства - това са концесиите за злато, цветни метали, кариерите", каза още Манолова.  


Коментари (6)

Някой Гражданите им отредили значима роля.... НЕ.4,78 процента. И тя ще предлага нови закони. Изборния кодекс е нейно дело.... Или пак ще предложи Пеевски за ДАНС....Това забравиха тези уж граждани.... Българина не мисли какво прави, а после друг му е виновен.
06.04.2021 17:00 / Отговор
ефрейтора Това е един от най-отвратителните образи в България . А трябваше да целуне краката на Борисов , да благодари и да се омете...
06.04.2021 17:27 / Отговор
Дундьо Бог бави, но не забравя. Галевица забрави....но не е късно.
06.04.2021 17:53
Българин Простотията на тази Мутренска муцуна Мая няма край!!
Колко уникално тъп Трябва да си за да гласуваш за нея и сие???
Под 5%и почва да се разполага със държава!!
Кой и дава право на тази Мутра?
Ама явно всеки народ си заслужава управниците!
Българите не искат да са във Европа ,на тях им е добре да са на изток десета глуха съветска колоняххх
Със тъпотията си на тези избори младите хора на там са тръгнали!
Моля се Европа да ги изгони и тогава ще си седнат на дупетата!
06.04.2021 18:35 / Отговор
Лино ТОВА Е. ЕДНА ТЪПА ПАРЦАЛЕТИНА НО С ПРОТЕКЦИЯТА НА ОЩЕ ПО
ТЪПИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ. ТОВА Е КУКЛАТА МУ НА КОНЦИ. ТЕПЪРВА ЩЕ ИМ
ГЛЕДАМЕ И СЛУШАМЕ ПРОСТОТИЙТЕ ИМ.
06.04.2021 21:38 / Отговор
LOKOMOTIV NAVEDI SE , "KURVI" , VAN !!!
08.04.2021 18:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още