Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова иска оставки в енергетиката и служебният кабинет да поеме повишените сметки

Политика

Манолова иска оставки в енергетиката и служебният кабинет да поеме повишените сметки

Снимка:

Мая Манолова и ИБГНИ иска оставките на служебния министър на енергетиката, на КЕВР и лидерите на държавните енергийни дружества заради високите цени на тока. Тя заяви, че има безхаберие, бездействие и липса на политическа воля, за да бъде решен проблемът.

„Смятаме, че влизането на ДАНС в енергийната борса, КЕВР, БЕХ и другите енергийни дружества е закъсняло. Без крути, категорични действия няма да има решение на проблема със спекулативното повишаване на цената на тока, ако трябва и арести, да стигнат до край“, заяви лидерът на ИБГНИ.

Тя каза, че ни чака „ценово цунами“, фалити на малки фирми и настоя за компенсации от държавата.

Според нея ако цените на парното в София се вдигнат и настоя това  бъде поето от правителството и разходите ще излязат по 10 млн. лв. на месец.

„Служебният кабинет да поеме повишените цени на битови сметки на домакинствата и бизнеса от 1 октомври до 31 март“.

Тя коментира и предстоящите разговори с формацията на Кирил Петков и Асен Василев. По думите ѝ се водят разговори за подписване на споразумение за бъдещо управленско мнозинство между „Продължаваме промяната“, ИБГНИ и ДБ.

Ако има коалиция ще настояваме гражданите да получат подкрепа от държавата. Хората имат нужда от финансова подкрепа от държавата", заяви още тя.  


Топ новини

виж още

Актуална тема