Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова: Разбира се, случва се да лъжа, но не и избирателите

Политика

Манолова: Разбира се, случва се да лъжа, но не и избирателите

Манолова: Разбира се, случва се да лъжа, но не и избирателите - Tribune.bg
Снимка:

Мая Манолова с обширно предизборно интервю пред Нова ТВ. Кандидатката за парламента отбягваше всячески въпросите на водещия Виктор Николаев, на когото дори потърси сметка кога му е гостувал премиерът и какви въпроси задава на други участници.

Манолова, във всяко свое второ изречение по време на 40-минутната тв изява, обръщаше въпроса и започваше да говори за Бойко Борисов, като десетки пъти повтори думата „чекмедже“.

Попитана, ако в този момент е премиер, дали би затваряла магазини и заведения, тя настоя, че по начало би поръчала достатъчно ваксини – от скъпите, за да се ваксинират българите. Недостигът на ваксини в целия свят не коментира, но даде пример с Великобритания, която масово ваксинира гражданите си. Лондон, подобно на София обаче, също разполага с най-голямо количество АстраЗенека, които и прилага широко.

„Решението да се вземе само от една фирма, най-евтините ваксини, което взе персонално Борисов, ни струва най-скъпо. Тези евтини ваксини ние ги плащаме най-скъпо - с човешки животи, с препълнени болници, с масови фалити на фирми след третия локдаун”, заяви Манолова.

Тя обясни, че няма проблем да подкрепи премиер, излъчен от „Демократична България” или от партията на Слави Трифонов.

„Никой от нас не се бори за постове. Ако аз се борех за постове, щях да съм омбудсман. Щях да си седя в омбудсманския кабинет, да имам най-високия рейтинг, да получавам висока заплата и да гледам протестите от прозореца”, обясни Манолова.

Тя разказа и за посещението си при Васил Божков през 2019 г. „Преди две години, когато се срещнах с Божков, той беше бизнесмен. Отидох там по негова покана, защото предстояха местните избори, в които се изправих сама - персонално, срещу Борисов. Отидох, за да видя какво стои срещу мен”, твърди Манолова.

Димите ѝ се различават от разказите на укриващия се в Дубай бизнесмен, според когото той ѝ е отказал търсена от нея подкрепа.

В лексиконната част на разговора Николаев попитана дали лъже и тя заяви: „Разбира се, случва се, но не и избирателите. Ами налага се на човек да излъже – на приятелка, че не е качила например“, каза Манолова.

Интересно е, че малко по-рано в предаването тя наистина си послужи с необяснимо безсмислена лъжа – че е пропушила през 2019 след местните избори. Това не е истина, тъй като бившата социалистка бе активен пушач и по време на депутатската си кариера в БСП.

Друга неистина в думите и, вече често повтаряна от нея, бе че не ГЕРБ са я избрали за омбудсман. Това, разбира се, не отговаря на истината. Изборът ѝ за поста стана с откритата подкрепа на управляващите, които ѝ осигуриха гласовете, които не достигаха. По онова време дори не бе тайна, че именно Манолова е фаворитът на Бойко Борисов за поста.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети