Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова учреди партията си: Управляващите са феодали, коалицията ще отлети като еднодневка от историята

Политика

Манолова учреди партията си: Управляващите са феодали, коалицията ще отлети като еднодневка от историята

Манолова учреди партията си: Управляващите са феодали, коалицията ще отлети като еднодневка от историята - Tribune.bg
Снимка:

„Това правителство се оказа на богатите приятели, промяната стана лоша дума и метафора за кризи”, заяви Манолова

Мая Манолова учредява партията си „Изправи се България” в Националния дворец на културата. „Това правителство се оказа на богатите приятели. Новото правителство вместо да строи магистрали, ще строи живот за батерии, който пак ще бъде за богатите приятели”, каза Манолова. 

„Голямото разочарование след първите 100 дни от управлението на Петков е, че вместо да разгради управлението на Борисов - той го надгражда. Прави сделки с оръжия на тъмно. С лецемерното премълчване за това оръжие от министъра на икономиката”, каза още тя.

„Най-светкавичната далавера – за покупка на руски газ, но по-скъпо,м което ще стува над 1 милиард повече за народа. 130 дни по-късно промяната стана лоша дума и метафора за кризи. Промянта стана подмяна, на призив да даряваме заплати за оръжие. Това е моделът на ГЕРБ, но приложен от четворната коалиция. Ние не можем да бъдем част от този модел. Не можем да сме приведени”, категорична беше Манолова.

Това е нов социален договор, обяви тя. Този проект включвал вдигане на доходите и майчинските, гарантирал подкрепа за малкия и среден бизнес, борба с дълговото робство, качествено безплатно образование и здравеопазване. Партията ѝ щяла да работи за истинска съдебна реформа, ще работи за зелена България.

„Ние сме различна партия, защото никога не се крием по кьошетата, ние сме там, където е напечено. Ние ще сме партия-мрежа”, обясни още тя.

„Коалицията се грижи милиардите от Европада отидат в правилните подредници и в чекмеджетата, на тези които ни управляват”. Управляващите, според нея, са феодали. Коалицията щяла да отлети като коалиция еднодневка като се скарат четирите партии - за пътищата, природния газ, оръжията, горите. Министрите няма да напуснат обаче министерските си кресла“, подчерта Манолова. 

БСП нямало да напусне коалицията. Манолова изтъкна, че е станало ясно, че изнасяме оръжия за Украйна, само госпожа „Няма да продаваме патрони” не знаела за това. Време е да кажем стига толкова на подмяната”, настоя тя.

Манолова заяви, че започва национална подписка – за нулево ДДС на основни хранителни продукти, дотиране на първите 60 литра гориво за семейство, таван на основните храни и др.

След учредителното събрание партията започвала обиколка из страната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати