Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки: И ми е смешно, и ми е тъжно да гледам толкова безсилни кандидати за парламента

Политика

Марешки: И ми е смешно, и ми е тъжно да гледам толкова безсилни кандидати за парламента

Марешки: И ми е смешно, и ми е тъжно да гледам толкова безсилни кандидати за парламента - Tribune.bg
Снимка:

„Стари и новоизлюпени политици говорят по телевизиите как с голяма изненада, видите ли, установили как в България има населени места, където хората нямат никакъв достъп до аптека, до лекарства. И как хората се чудят какви начини да измислят, за да се снабдяват - било от съседно село, било от по-далечен град, където има аптеки. И ми е смешно, и ми е тъжно да гледам толкова безсилни кандидати за парламента“. Това пише в личната си страница във Фейсбук лидерът на ВОЛЯ и кандидат-президент Веселин Марешки.

Той заявява, че за този проблем говори от много години.

„Няма да решат проблема тези, които едва сега констатират, че има наши сънародници, лишени от достъп до лекарства там, където живеят. На първо място, защото не разбират материята и затова не знаят какво да направят. Второ - защото не им е приоритет. Ще влязат в парламента, ще се продадат набързо на разни лобисти и ще забравят какво са говорили сега. Виждали сме го толкова пъти - пристъпят през прага на Народното събрание и ги хваща амнезия за предизборните обещания“, коментира Марешки.

Според него, проблемът с липсата на аптеки и достъп до лекарства за всеки българин, дори и в най-отдалеченото село, може да се реши само от професионалисти в бранша, които добре познават ситуацията в страната.

„Ако ВОЛЯ разполага с инструментите на изпълнителната власт, до няколко месеца това затруднение за хората няма да съществува. Управлявали и управляващи можеха отдавна да са го решили. Но нямат воля. Ако не сме ние, няма кой да се погрижи за българите“, категоричен е Марешки.

Той припомни също, че приоритет за ВОЛЯ си остава въвеждането на безплатни лекарства за ученици и пенсионери - мярка, която партията внесе няколко пъти като законопроект в 44-то НС, но останалите партии не подкрепиха.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети