Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки иска президентът да свика КСНС за датата на изборите

Политика

Марешки иска президентът да свика КСНС за датата на изборите

Снимка:

Провеждането на изборите в условия на пандемия засяга националната сигурност

Лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки призова държавния глава да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/. Идеята е да бъде обсъдена датата на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от „Воля“.

Веселин Марешки смята, че темата е особено важна и не следва да се дискутира през медиите. За лидерът на „Воля“ е още по-несериозно да се взима еднолично решение по въпроса.

„Провеждането на изборите в условия на пандемия означава, че този процес вече засяга националната сигурност. Затова ние от "Воля" смятаме, че е редно темата да бъде обсъдена на заседание на КСНС. Всичко друго е политиканстване и наддаване кой може да покаже по-голям инат. Това не е държавническо поведение, нито отговорност към българските граждани", заявява заместник-председателят на Народното събрание.

От партията припомнят, че Веселин Марешки първи е предложил парламентарните избори да се проведат на 23 май 2021 г., защото по-топлото време би допринесло за по-висока избирателна активност, а и пандемията може да е утихнала по това време. "При организирането на изборите водеща трябва да бъде грижата за живота и здравето на българските граждани", изтъкват от „Воля“.  


Коментари (3)

БГ Не може да се свика КСНС, защото трябва някой да го свика! Радев отдавна е един Фигурант, говорител на Позитанската секта! Отдавна не прави това за което е изпратен! Всъщност ,откакто са го избрали, единственото за което се бори е ... ако може пак да го "назначат", и да излъжат над 2 млн. балъци!
09.12.2020 17:33 / Отговор
Ако пак изберем Мунчо... си заслужаваме съдбата!
09.12.2020 20:29
Магарешки ходи хрупай кон ситуацията на Барни ръбъла у затвори, анадъмо! Алчен и долен тъпанар!
09.12.2020 23:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още