Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки иска президентът да свика КСНС за датата на изборите

Политика

Марешки иска президентът да свика КСНС за датата на изборите

Марешки иска президентът да свика КСНС за датата на изборите - Tribune.bg
Снимка:

Провеждането на изборите в условия на пандемия засяга националната сигурност

Лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки призова държавния глава да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/. Идеята е да бъде обсъдена датата на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от „Воля“.

Веселин Марешки смята, че темата е особено важна и не следва да се дискутира през медиите. За лидерът на „Воля“ е още по-несериозно да се взима еднолично решение по въпроса.

„Провеждането на изборите в условия на пандемия означава, че този процес вече засяга националната сигурност. Затова ние от "Воля" смятаме, че е редно темата да бъде обсъдена на заседание на КСНС. Всичко друго е политиканстване и наддаване кой може да покаже по-голям инат. Това не е държавническо поведение, нито отговорност към българските граждани", заявява заместник-председателят на Народното събрание.

От партията припомнят, че Веселин Марешки първи е предложил парламентарните избори да се проведат на 23 май 2021 г., защото по-топлото време би допринесло за по-висока избирателна активност, а и пандемията може да е утихнала по това време. "При организирането на изборите водеща трябва да бъде грижата за живота и здравето на българските граждани", изтъкват от „Воля“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

БГ Не може да се свика КСНС, защото трябва някой да го свика! Радев отдавна е един Фигурант, говорител на Позитанската секта! Отдавна не прави това за което е изпратен! Всъщност ,откакто са го избрали, единственото за което се бори е ... ако може пак да го "назначат", и да излъжат над 2 млн. балъци!
09.12.2020 17:33 / Отговор
Ако пак изберем Мунчо... си заслужаваме съдбата!
09.12.2020 20:29
Магарешки ходи хрупай кон ситуацията на Барни ръбъла у затвори, анадъмо! Алчен и долен тъпанар!
09.12.2020 23:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети