Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки обяви, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му

Политика

Марешки обяви, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му

Марешки обяви, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му - Tribune.bg
Снимка:

Той изтъкна, че не е ходил при протестиращите, защото не иска да дава сила на такива като Мая Манолова и Христо Иавнов

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки обяви пред Нова тв, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му. Той заяви, че е получавал оферти за между 10 000 и 40 000 лв. и след отказ да си плати, процентите в публикуваните данни са били занижавани. Според депутата било публична тайна какви са тарифите за повишаване на рейтинга.

„Мога да си вдигна процента в социологическите проучвания. Много добре се знае колко е тарифата. Това е публична тайна. Аз имам достатъчно пари и мога да си го позволя. Много социологически агенции са идвали в офиса ми с оферти. Чувал съм оферти и от 40 000 лв. на изследване, стигали сме и до 10 000 лв.“, каза Марешки.

Той обясни, че според предварителни данни от изследвания доверието към партията му е с едни проценти, а след отказ от негова страна да си плати, цифрите в официалните данни биват занижени. Марешки обаче винаги отказвал, тъй като няма амбиции за властта и е готов веднага да подаде оставка, за да гледа децата и внуците си.

„Не искам да си плащам за фалшив пиар. Правя това, което мога да правя. Ако хората го харесват, ще продължавам да го правя за тях“, обясни той.

Лидерът на ВОЛЯ обяви също, че от партията му ще блокират някоя медия, ако затварянето на кръстовища продължи. Той обвини медиите в едностранчиво отразяване, тъй като имало хора, които подкрепят протестите, без да пречат на гражданите.

„Ще блокираме една медия. Логиката ни е същата като на тези, които блокират „Орлов мост“. Искам да покажа абсурдността на положението. Какво са виновни другите граждани, че да ги блокираме? Може да блокираме и централата на Христо Иванов. Да блокираш нещо, което няма общо с това, срещу което протестираш, е абсурдно“, смята Марешки.

„Това е абсурдна ситуация. Не се прецакват правителството и президента, а нормалните хора, които не протестират“, смята той.

Той обясни, че е провокиран от ситуация, на която е станал свидетел – протестиращи в София си правили снимки и възторжено коментирали как са „прецакали гражданите“.         

Марешки изтъкна, че не е ходил при протестиращите, защото не искал да дава сила на такива като Мая Манолова и Христо Иавнов, „защото веднъж са били гонени, а сега искат да се върнат като спасители. Всеки има право да изказва мнението си“,  обясни Марешки.

„Това, което се случва с протестите е една анархия. Виждат се само едни неслучили политици, които преди това са ги гонили с камъни. Призовавам хората да изхвърлят максимално бързо хора като Христо Иванов и Лупи. Това са едни отровители“, заяви още лидерът на ВОЛЯ.          


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети