Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки прогнозира, че ПГ на БСП ще олекне до 30 човека, ако излязат още СРС-та от прокуратурата

Политика

Марешки прогнозира, че ПГ на БСП ще олекне до 30 човека, ако излязат още СРС-та от прокуратурата

Марешки прогнозира, че ПГ на БСП ще олекне до 30 човека, ако излязат още СРС-та от прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Воля“ помоли да се осигурят повече места за независими депутати в зала

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки прогнозира, че ПГ на БСП ще олекне до 30 човека, ако излязат още СРС-та от прокуратурата за разговори на червени депутати с Васил Божков.

Марешки направи паралел с вчерашните събития, при които разговорите на депутата Александър Паунов с Божков станаха публично достояние и само часове след това соцлидерката обяви, че той напуска парламентарната група на червените.

„В заключение, във връзка със събитията с Божков и БСП - силно сме притеснени и ще помолим ръководството да осигури повече място за независими депутати отзад, защото, ако излязат още СРС-та, съм притеснен, че ПГ на БСП може да олекне до към 30 човека", каза в декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Воля".

Марешки подчерта, че протестиращите в последните дни не искат на власт нито ГЕРБ, нито БСП.

"Вие в кой свят живеете, вижте какво пише на протестите - не харесваме ГЕРБ, но не искаме и БСП. Не следите ли какво искат нормалните протестиращи? Казват - искаме оставка на правителството, но и на Радев. Кой струпа барута? Голяма част от барута сте го струпали и вие", посочи Марешки. Той призова колегите си в зала да са малко по-смирени, защото едните управляват с 13% от гласовете, а най-голямата опозиция има 8%.

„Обръщаме се към българския народ да не се поддава на провокации. Избори ще има след няколко месеца, да избират само сред хора, които никога не са управлявали. Да избират хора, които с действията си са доказвали, че могат да решават проблеми“, апелираха от „Воля“.

Последваха реплики от социалистите, като Филип Попов определи обстановката пред Народното събрание като „Форд Нокс“ и припомни, че управляващите са обещали никога да не заграждат парламента. Колегата му Таско Ерменков прехвърли обвинението към управляващите.

"СРС-тата касаят не толкова БСП, а правителството и министъра на финансите. Те са общували с Божков, СРС-тата ще са за тях. На тях им намерете място в някой подходящ затвор", уточни социалистът.

От своя страна Антон Кутев поиска шефката на парламента да провери дали „Майбахът“ на Марешки се движи с лампички на Народното събрание и попита кой му го е позволил.

Цвета Караянчева посочи, че лампичките не са на Народното събрание и припомни, че Веселин Марешки е зам.-председател на парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Абе, червеният Пинокио Таско нещо се бе поизгубил напоследък. Сигур пак е бил на скъсяване на носа щот като се увлече много с лъжите и носът му става прекалено дълъг, па това си е разход и на средства. Е, сега сигур е решил да му отпусне малко края щот Черепа плаща сметката. Таско, само не се увличай много, че няма да можеш да влизаш в тоалетни и асансьори до операцията, а това вече си е проблем.
15.07.2020 13:00 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати