Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки за ВНС: Ще изчакаме да видим конкретните предложения на ГЕРБ

Политика

Марешки за ВНС: Ще изчакаме да видим конкретните предложения на ГЕРБ

Марешки за ВНС: Ще изчакаме да видим конкретните предложения на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Ако се внесе предложение за намаляване броя на депутатите от 240 на 120, ще го подкрепим с две ръце, казва лидерът на ВОЛЯ

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки смята, че Велико Народно събрание е „абсолютно ненужна конструкция“, тъй като Конституцията може да се променя и от обикновено Народно събрание. Това той коментира пред БНР по повод обръщението на премиера Бойко Борисов, в което той обяви намерението на управляващите да инициират свикване на ВНС и изработване на нова Конституция.

„Считам за голямо губене на време, особено в този момент, в който държавата има нужда от работа всеки един ден за справяне с последиците от пандемията и за развитие на държавата, ние да губим време в преминаване през едно Велико Народно събрание“, допълни Марешки.

По думите му ВОЛЯ най-вероятно ще гласува против предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание (ВНС), но с уточнението, че очакват да видят конкретните предложения.

„Най-вероятно да, но ако примерно се внесе предложение за намаляване броя на депутатите от 240 на 120, това е наше много отдавнашно предложение, така че го подкрепяме с две ръце и въобще всички прагматични неща“, заяви Марешки.

„Ще изчакаме да видим конкретните предложения на ГЕРБ за подобно искане и дали тези промени не могат да бъдат направени от обикновено Народно събрание, за да се върви напред“, коментира лидерът на ВОЛЯ.

„Очакваме да видим конкретиката и тогава ще дадем по-ясен коментар“, каза лидерът на ВОЛЯ. Според него повдигането на темите за свикване на ВНС и нова Конституция цели отклоняване на вниманието от актуалните теми на обществото.

„Всяка една добра идея може да бъде опорочена със запетайки, поставени не където трябва, категоричен е той.

По неговите думи кризата е леко преекспонирана.

„Факт е, че има натрупано напрежение, но  то се натрупа от много различни фактори. Единият от тях е измамата, чрез която хората бяха подлъгани, очакванията им, че чрез избирането на един друг президент нещо може да се промени. Виждате, че четири години по-късно нищо не се е променя. Така че, има много различни очаквания в обществото“, заяви още той.

„Ние например реагираме както винаги с прагматизъм и сме започнали подписка не за ВНС, а за безплатни лекарства за пенсионерите над 65-годишна възраст и за децата до четвърти клас. Считаме, че прагматичните решения за справяне с кризата и подобряване на доходите на хората, бизнес средата, инвестициите, нормалните неща са много по-важни от една нова Конституция. Така че, ние ще продължаваме да твърдим, че прагматизмът, патриотизмът и почтеността са преди всичко“, категоричен е Веселин Марешки.                     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

plebs Абсолютно сигурно е, че ще има сериозна промяна във функциите на Президента. Такава фигура не ни е нужна!
14.08.2020 15:27 / Отговор
Марешки ще изчакаме да видим колко Боко ще плати.
14.08.2020 18:10 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати