Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки: Жаждата за власт срина ДБ и Манолова до дъното на унижението им

Политика

Марешки: Жаждата за власт срина ДБ и Манолова до дъното на унижението им

Марешки: Жаждата за власт срина ДБ и Манолова до дъното на унижението им - Tribune.bg
Снимка:

ИТН се гаврят с тях, а те изтърпят и най-големите подигравки на сценаристите, само да не изпуснат келепира

„Личните обиди, цинизмите, нападките с думи, отишли твърде далеч от нормалните словесни битки – това е ежедневието в 46-то Народно събрание. Това са в момента отношенията между партиите, които излъгаха избирателите, че носят промяна и от които българите очакваха да свършат нещо добро за тях. Ще има да чакат. Всъщност единственото, което направиха тези хора, е да изкопаят дъното на българската политика и да покажат на всички, че за постове са готови да ги заплюят в лицето. Публично“.

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Той изтъкна упреците към него, че е направил коалиция с хора, които е критикувал, а сега един до друг искат да застанах хора, които не се понасят и не пестят цинизми. 

„След като обяви потенциалните си партньори за предатели, лидерът на ИТН Слави Трифонов изписа серия неудобни факти от биографията на лидера на ДБ Христо Иванов –че е син на комунисти, че майка му е защитничка на Ахмед Доган, че няма особен трудов стаж, че е с отнети адвокатски права, министър на Борисов и  т.н. Но тази атака бледнее пред епитетите на хората на Трифонов. „Соросоиди и майкопродавници” –така кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов нарече политиците от ДБ.

За Тошко Йорданов  ДБ са „долни политически джендъри”. А по адрес на Мая Манолова написа – „изплискан леген, орешарка, ПееФка, протестърка с твърда ДПС подкрепа изодзаде”. Хаджигенов за него е „магистралка”. Йорданов споделя в социалните мрежи и циничен пост пак за Манолова, наричана „олигофренка”, написан не от кого да е, а от самия кандидат за министър-председател Пламен Николов! И това са само част от епитетите, които ИТН пуска срещу лидерите на ДБ и ИСБГНИ, с които уж ще управляват заедно.

На предходните избори някои ме упрекваха, че правя коалиция с Каракачанов и Симеонов – хора, които преди това съм критикувал. И едва ли не някои тв водещи бяха „дълбоко възмутени”. Не отчитаха факта, че критиките бяха с пълно основание- и за харчовете за самолети, и за разкритията за продажбата на български паспорти, и за отношението към майките на децата с увреждания. Това са принципни критики. Неслучайно лидерите се оттеглихме от листите. Защото имаме принципи и защото общите идеали са по-важни от нечие его.

Това обаче, което виждаме сега, е, че ще направят коалиция хора, които не само не могат да се понасят едни други, които нямат никакви общи ценности, да не кажа, че изобщо нямат такива, но и не пестят цинизмите едни срещу други. Как биха работили заедно?! Абсурд! Но пък никой не им задава тези неудобни въпроси! Странно защо същите журналисти сега не са възмутени от тази подмяна и от тази безпринципна сбирщина!

Кое обаче е най- грозното от всичко?! Това, че след тези цинизми и обиди Христо Иванов продължава да стои на колене пред ИТН и повтаря, че е готов на преговори за правителство и че е на разположение. Мая Манолова също се прави, че „дъжд я вали” и не реагира - явно, за да не пропусне делбата на „баницата”. Какъв е изводът от грозния спектакъл, който ни разиграват тези хора: че постовете във властта са им важни на всяка цена и че достойнството им не струва и пукната пара. Жални Христо и Мая! Готови са да изтърпят и най-големите подигравки на сценаристите, само и само да не изпуснат келепира. Тези ли искате да управляват?! Я си помислете пак!“, пише Марешки. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети