Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мартин Димитров обвини ЦИК в саботаж на проверката за принадлежност към ДС на кандидатите

Политика

Мартин Димитров обвини ЦИК в саботаж на проверката за принадлежност към ДС на кандидатите

Мартин Димитров обвини ЦИК в саботаж на проверката за принадлежност към ДС на кандидатите - Tribune.bg
Снимка:

ЦИК незабавно да спре да саботира проверката за принадлежност към ДС на кандидатите, написа в профила си във Фейсбук кандидатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

„Има утвърдена практика от 17 години ЦИК да предоставя на Комисията по досиетата имената, ЕГН-тата и принадлежността към съответната листа на всеки кандидат. Сега за първи път ЦИК не са предоставили информация за партийната принадлежност и са обяснили на Комисията по досиетата да търсят отговор на този въпрос в Интернет. Подобно търсене ще отнеме огромен ресурс и страшно много време. Практиката на Комисията по досиетата е винаги да обявява и партийната принадлежност поради възможни спекулации при съвпадение на имена“, обяснява той.

Според него, това действие може да има една единствена цел да се забави процесът по проверка и да не се обяви преди изборите кои кандидати от кои партии имат принадлежност към ДС.

„Този ЦИК е доминиран от ГЕРБ, ДПС и БСП и очевидно това мнозинство прави опит важни факти да бъдат скрити от българското общество. Критично важно е предварително и достатъчно рано да бъде направена такава проверка, за да могат българските граждани да вземат информирано решение кои партии и коалиции и кои кандидати отговарят на техните морални критерии и заслужават да бъдат подкрепени. Призовавам ЦИК незабавно да предоставят данните, съгласно практиката от последните 17 години и да спазят закона и веднага да започне проверката за принадлежност към ДС!“, зове още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети