Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маринов: Не се подслушват хората под карантина, само се локализира мобилното устройство

Политика

Маринов: Не се подслушват хората под карантина, само се локализира мобилното устройство

Маринов: Не се подслушват хората под карантина, само се локализира мобилното устройство - Tribune.bg
Снимка:

Не става въпрос за подслушване на разговори или съобщения, а за локализация на мобилното устройство. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов по повод на мярката да се проследяват мобилните телефони.  Това е един от начините да се следи дали се спазва карантината.

„Възможността е за установяване на клетка, на която е закачен телефонът – образно казано. Това се прави само от ограничен кръг структури в МВР“, подчерта Маринов.

Той обясни, че се действа според закона – при установяване на нарушение, в рамките на 24 часа се уведомява съда. Ако той не разреши използването на информацията, тя се унищожава.

Нарушителите на карантината до момента са около 400, като се образуват досъдебни производства, стана ясно още от думите на вътрешният министър.

402 са случаите за съставени актове заради нарушаване на забраната за излизане в паркове и градинки и събиране за повече от двама възрастни.

Маринов припомни, че вече действа информационна система между РЗИ и МВР. Така по ЕГН всеки полицай може да провери дали даден човек трябва да е под карантина.

„Спазването на карантината и контролът ѝ е една от мерките, на която най-много настояваме да се спазва, защото това носи най-добър резултат“, подчерта Маринов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Мел Гибсън от Мосад Най-комичното е,че се страхуват от подслушване хора,които никой и никога няма да подслушва.Комплексарите с киселото зеле в мазето...
31.03.2020 14:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети