Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маринов: Администрацията на МВР е сведена до минимума

Политика

Маринов: Администрацията на МВР е сведена до минимума

Маринов: Администрацията на МВР е сведена до минимума - Tribune.bg
Снимка:

Част от административните услуги не трябва да се извършват от МВР, смята министърът

Администрацията на МВР е сведена до минимума, който е необходим за функциониране на тази система. Това заяви пред „Дарик“ министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Изказването му идва на фона на прекратената преди дни обществена поръчка за функционален анализ на ведомството.

 „Системата работи дълги години в абсолютна несигурност за бъдещето. Служителите работят всеки ден и не знаят следващите пет години дали ще са на работа, или не. Аз смятам, че в момента администрацията е сведена до минимума, който е необходим за функциониране на тази система. За да намалиш рязко администрацията, ти трябва да обновиш процесите, които текат в това министерство, съответно трябват пари за компютри, за принтери, за софтуери, които да изключат работата на човек и тя да се замени от дадена програма. Затова трябват пари. Ако ние съкратим под минимума администрация, това означава да започне да куца обслужването на гражданите, административните услуги“, заяви министър Маринов.

Изказването на Маринов идва и на фона на доклад на Световната банка, според който МВР може да съкрати около 1500 души администрация и да намали броя на областните си дирекции от 28 на 7, като това щяло да икономиса около 47 милиона лева годишно.

Маринов е на мнение, че част от административните услуги не трябва да се извършват от МВР, за да се освободи ресурс да се изпълнява чисто полицейска дейност.

„Нека да укрепим системата и да дадем по-дълъг хоризонт за възможност и за развитие и израстване на кариерата на полицаите и да търсим финансиране за техните основни нужди да бъдат те полезни на обществото“, допълни той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети