Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Да си държим на думата, Денков трябва да стане вицепремиер

Политика

Мария Габриел: Да си държим на думата, Денков трябва да стане вицепремиер

Мария Габриел: Да си държим на думата, Денков трябва да стане вицепремиер - Tribune.bg
Снимка:

„Всички трябва да си държим на думата и да спазваме каквото сме обещали и премиерът Николай Денков трябва да стане след ротацията вицепремиер.“ Това заяви днес вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел пред български журналисти в Мароко, където е на работно посещение.

„Ротацията трябва да се случи и то по спокоен начин, за да дадем на държавата и гражданите усещане за стабилност и устойчивост", каза Мария Габриел, цитирана от БТА.

Мария Габриел подчерта, че е необходимо коалиционното споразумение да се спазва.

„Преди да разгледаме въпроса за правителството, трябва да обърнем внимание на три водещи фактора - каква работа е свършил съответният министър, какво смятат гражданите, защото те са най-важни, и трето, да държим на добрите отношения с партиите, които подкрепят правителството в парламента“, заяви тя.

Тя не коментира предположенията, че Асен Василев може да стане вицепремиер, нито възможността за включване на ДПС в правителството.

Вместо това Мария Габриел изтъкна добрите резултати на сегашния кабинет. Тя посочи, че е доказала, че не се поддава на провокации.

„Запазваме спокойствие, България има нужда от това“, каза в заключение Мария Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети