Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Без общ подход, трудно ще излезем от кризата

Политика

Мария Габриел: Без общ подход, трудно ще излезем от кризата

Мария Габриел: Без общ подход, трудно ще излезем от кризата - Tribune.bg
Снимка:

Има европейска програма за създаване на ваксина, посочи еврокомисарят

Ако няма координация и общ подход, много трудно бихме намерили дълготраен изход от кризата. Най-важното е, че това може да се случи чрез науката и иновациите. Изключително важно е да се намери ваксина. Това заяви българският еврокомисар Мария Габриел пред БНТ.

„От януари имахме екипи, които и досега работят върху ваксина, върху лечение, върху диагностични тестове, затова и две европейски компании са сред най-напредналите в света“, заяви Мария Габриел.

Вече има и общоевропейска програма за ваксини, която предвижда и следващите етапи. Освен това е създадена обща платформа за споделяне на данни за ускоряване на процесите.

„Този път ЕК каза, че ще има разпространение на това, което ще произведем до всички“, подчерта еврокомисарят.

За справяне с икономическите последствия от кризата е предложеният от ЕК нов план за възстановяване със 750 млрд., от които 500 млрд. грантове и 250 под формата на кредити. Най-важното в момента е държавните ръководители да се съгласят за тази голяма рамка.

„Видяхме в тази криза, че цифровите умения не са нещо, свързано с бъдещето, а са част от настоящето. Беше истински стрес тест за нашата цифрова инфраструктура, за образованието, за сектори на икономиката и администрацията и се справихме успешно“, подчерта Габриел.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати