Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Бяхме помолени от ПП-ДБ за още време. Преговорите продължават още този следобед

Политика

Мария Габриел: Бяхме помолени от ПП-ДБ за още време. Преговорите продължават още този следобед

Мария Габриел: Бяхме помолени от ПП-ДБ за още време. Преговорите продължават още този следобед - Tribune.bg
Снимка:

„Бяхме помолени от колегите от ПП-ДБ за още малко време“. Това заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел след връчването на мандата от Румен Радев.

„7 дни е срок, който аз не приемам, трябва в по-кратък да излезем с решение. Преговорите продължават още този следобед“, посочи още Габриел. 

„Приемам този мандат с чувство за отговорност, но въз основа на ясни принципи, равнопоставеност в управлението и страната да върви напред с ясни реформи“, добави Габриел.

Тя добави, че с ПП-ДБ нямат различия по отношение на приоритетите за страната, регулатори, корупция, съдебна система, но приоритетите и съставът на МС вървят заедно, категорична беше тя.

„Когато отсрещната страна те моли за още време, смятам че отговорността за България е да го покажем. Преговорите ще продължат“, отново повтори тя. 

Споразумението и съставът на МС вървят заедно, заяви от своя страна премиерът в оставка Денков. 

„До вчера ние нямахме яснота дали ще бъде подписано споразумението, а сега имаме съгласие, че ще се подпише и може да погледнем и съставът.

Сутринта, това което беше представен като проектосъстав ние го виждаме за първи път, той за нас е неприемлив“, обясни Денков. 

Мария Габриел бе категорична, че позицията на ГЕРБ-СДС винаги е била, че ще подпишат споразумението. Тя допълни, че за нея в рамките на 24 часа трябва да се реши какво се случва.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети