Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел е една от най-влиятелните жени в киберсигурността

Политика

Мария Габриел е една от най-влиятелните жени в киберсигурността

Снимка:

Киберсигурността е тема, която в днешната цифрова ера засяга всеки един от нас, споделя българският еврокомисар

Мария Габриел бе отличена като една от 50-те най-влиятелни жени в сферата на киберсигурността в Европа за 2019 г. Българският еврокомисар, който в сегашната ЕК отговаряше за Цифрова икономика и цифрово общество, е включена в класацията на водещото европейско списание за киберсигурност SC Magazine UK .

„Киберсигурността е тема, която в днешната цифрова ера засяга всеки един от нас. За две години постигнахме много. Вече имаме европейска стратегия за киберсигурност, имаме по-силна европейска агенция за киберсигурност, както и първата рамка за сертифициране на продукти и услуги. Мрежата от центрове за компетентност в държавите членки и европейски център за киберсигурност, който предстои да създадем, също са ключови елементи на стратегията. През януари стартирах и кампания за повече жени в сектора на киберсигурността. Затова приемам включването ми в тази престижна класация като признание за свършеното, но и като отговорност да надграждаме. А жените имат талант, знания и експертен опит, чрез които могат да допринесат много за европейската киберсигурност, ако им се даде шанс“, сподели Габриел във Фейсбук.

Списанието SC Magazine UK е утвърдено в европейската медийна индустрия, предоставяйки информационни ресурси за специалисти по киберсигурност, които се нуждаят от знания относно стратегиите, най-добрите практики за защита на данните, правителствените разпоредби и съвременните технологии за IT сигурност. С годишните си класации, изданието признава постиженията на личности, допринесли с работата си за подобряване на сигурността на информацията.

През октомври Мария Габриел бе единодушно одобрена за нов мандат като еврокомисар. В екипа на Урсула фон дер Лайен българката ще отговаря за ресор „Иновации и младеж“, който включва в себе си още образование, култура, научни изследвания, спорт.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още