Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност

Политика

Мария Габриел: Имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност

Мария Габриел: Имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност - Tribune.bg
Снимка:

„Днес заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всичко от вас носим пред българите“. Това заяви пред журналисти преди заседанието на Народното събрание кандидатът на ГЕРБ/СДС за премиер Мария Габриел.

Тя се обяви за диалог по конкретни приоритети с партиите.

„Имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност. Днес моето послание към всички ще бъде да работим за екипна България“, каза тя.

„На първо място е амбицията да покажем, че сме готови да съставим правителство. Втори план е авторитетът на България в Европа. На всички ни е ясно, че в момента в света текат динамични процеси. И третото и най-важното е ангажиментът ни към българите хората да имат по-спокойно ежедневие“, каза тя.

Сред приоритетите на Габриел са стабилизирането на публичните финанси и приемане на бюджета, възстановяване на институциите, правосъдна реформа и приемане на основните закони, механизъм за разследване на главния прокурор и реформа в КПКОНПИ.

Габриел посочи, че приоритет ще бъде и справяне с инфлацията и ръста на цените, както и приемане на България в Еврозоната, както и преодоляване на двегодишното закъснение по оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост. Приоритет е ускоряване на България, свързано с модернизацията на страната в сферата на образованието, науката, иновациите, културата, в стратегически сектори, свързани със зеления и цифровия преход, включително дигитализация на публичния сектор, добави Габриел.

Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт. Това ще е първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, посочи още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети