Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Иновациите да са не само технологии, а и полза за хората

Политика

Мария Габриел: Иновациите да са не само технологии, а и полза за хората

Мария Габриел: Иновациите да са не само технологии, а и полза за хората - Tribune.bg
Снимка:

Само когато иновациите не означават само технологии, а означават полза за хората, тогава по-дългосрочно може да се ангажират всичките участници в това България да гони перспективите. Това каза европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел във видеообръщение по време на Национална кръгла маса на тема „Иновациите – възможностите пред България“, която се организира под егидата на президента на Република България Румен Радев.

Мария Габриел добави, че днешната национална кръгла маса е навременна и необходима, предоставя перспективите пред България в областта на иновациите. Тя изтъкна, че тази кръгла маса е първото официално събитие в държава-членка на Европейския съюз (ЕС) след представянето на новата Европейска иновационна програма за ЕС само преди дни. Целта е с новата програма да бъдат дадени възможности не само за Европа, но и за България, предаде БТА.

„Амбициите ни са да свържем европейските екосистеми за иновации“, заяви българският еврокомисар.

Тя допълни, че целта е да бъдат създадени нови работни места, да се помогне на стартъпите и компаниите да реализират пълния си потенциал.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети