Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание и отговорност

Политика

Мария Габриел: Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание и отговорност

Мария Габриел: Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание и отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Искаме да видим Европа, която носи сигурност за своите граждани, заяви българският еврокомисар

„Номинацията ми като зам.-председател на ЕНП е признание. Признание за опит, който е трупан с много действия, много диалози, много действия с конкретни ползи за Европа, ЕНП и за бизнеса“, каза Мария Габриел малко преди официалното откриване на конгреса на Европейската народна партия днес в Загреб. Тя намира кандидатурата си за поста и като отговорност, пише „24 часа“.

 „Искаме да видим Европа, която носи сигурност за своите граждани и Европа, която дава ценностен отговор за цифровата трансформация. Затова ключът е образование, иновации и изследвания, за да остане Европа лидер. Това ще правя през следващата година", добави още Габриел.

„По-малко думи повече действия. Това за мен символизира Доналд Туск“, каза българския еврокомисар, като му пожела успешен мандат като председател на ЕНП. Тя изрази чувство на задоволство относно кандидатурата на Доналд Туск като бъдещ лидер на ЕНП.

„Той е истински лидер, който през целия си път е показвал, че е убеден европеец. Имаме нужда от лидер, който знае как функционира Европа и знае, че Европа е изправена пред много трудности. Трудностите не са само политически, но и икономически“, каза Мария Габриел и добави, че ЕС се бори с глобални проблеми от глобалното затопляне до цифровизацията.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети