Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Няма да влизам в ЕП

Политика

Мария Габриел: Няма да влизам в ЕП

Мария Габриел: Няма да влизам в ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Мястото ѝ ще бъде заето от Лиляна Павлова

Мария Неделчева-Габриел няма да бъде евродепутат. Тя се отказа от позицията, за да остане еврокомисар.

„Първо благодаря на всички. Предстоят 5-6 месеца преди създаването на новата ЕК. Не мога да си позволя да не остана комисар и в този период България да няма комисар. Тази сутрин говорих с премиера и той подкрепи решението ми да остана комисар. Въпросът, който аз си зададох е: Може ли България да си позволи в този момент, когато едни говорят за намаляване на еврокомисарите, а други – за това че следват важни решения – за чакалнята на Еврозоната, за механизма за сътрудничество, за Шенген, страната ни да няма представител в ЕК“, обяви тя пред БТВ.

Мястото ѝ ще бъде заето от Лиляна Павлова, която беше седма в листата на ГЕРБ-СДС.

Габриел беше категорична, че еврокомисарският пост в следвата ЕК не ѝ е гарантиран, а ще трябва да премине през нова процедура по избор.

„Гаранция няма, защото знаете каква е процедурата. Би ми се искало да поема риска България до края да отстоява започнатото и посоката на развитие. Иска ми се всичко, което правим, да е с по-малки проекти, но да се усеща от хората. Докрай искам да опитам да дам най-доброто от себе си“, заяви тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Габриел Най-добре е да се окаже "от два стола, та на земята".Това ще е добре и за България. Ако стане Тимерманс председател, ще се увеличат шансовете на левицата, пък и сегашният председател на ЕС заяви, че еврокомисията. няма нужда от толкова еврокомисари, просто няма работа за тях.
03.06.2019 18:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети