Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Партиите, които ме подкрепят, имат готовност за конституционна реформа

Политика

Мария Габриел: Партиите, които ме подкрепят, имат готовност за конституционна реформа

Мария Габриел: Партиите, които ме подкрепят, имат готовност за конституционна реформа - Tribune.bg
Снимка:

Структурата на МС остава същата

Кандидатът на ГЕРБ за премиер Мария Габриел благодари за подкрепата за експертно правителство с мандат около приоритети на ДПС и ИТН.

Тя проведе среща с двете партии в опит за съставяне на кабинет с първия мандат.

На първо място, като приоритет, Габриел посочи хората и резултатите, които искат да видят от едно редовно правителство - социално отговорен, разумен бюджет, да нямат нестабилност и несигурност по отношение на заплати и плащания, обясни тя.

Върховенство на закона, съдебна реформа, конституционно мнозинство - това, в рамките на първия мандат, за нас остава водещо, допълни Габриел.

И обясни, че партиите, които я подкрепят, имат готовност за конституционна реформа. Сега е моментът тези, които я искат, да се присъединят, отправи задочна покана тя към ПП и ДБ, но без да ги назовава.

Сред изброените от нея приоритети са още Плана за възстановяване, оперативни програми, инвестиции за България и българските региони.

Структурата на Министерския съвет остава същата, не че не могат да се мислят промени, но в момента нямаме време за това, съобщи номинираната за премиер. Имената на министрите ще бъдат обявени в понеделник.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати